← Al het nieuws

HollandBIO verwelkomt Grassa

,

HollandBIO verbindt, vertegenwoordigt en ondersteunt de Nederlandse life science sector. We zijn supertrots dat we al meer dan 270 bedrijven vertegenwoordigen: van start-ups, midden- en kleinbedrijven tot grote bedrijven, actief in gezondheid, voeding of biobased economy. Vandaag verwelkomen we Grassa!

Grassa maakt ‘gewoon’ gras beter. Hoe? Door een natuurlijk proces van persen, verhitten en filteren. Daarmee ontsluiten we gras en creëren we vier hoogwaardige producten. Door het bestaande areaal aan gras efficiënter in te zetten en te ontsluiten, wordt er in de gehele keten meer verdiend en wordt deze duurzamer.  

Grassa brengt met haar circulariteitsconcept verschillende partijen samen om gezamenlijk uitdagingen aan te pakken. Ons eindproduct graseiwit is bijvoorbeeld een lokaal en circulair alternatief voor soja. Het vervangen van soja door graseiwit kan leiden tot een verlaging van de CO2-voetafdruk met 80%.  

Ook zorgt het Grassa-concept dat er meer voedsel uit gras wordt voortgebracht dat geschikt is voor andere dieren dan koeien, zoals varkens, honden en op termijn zelfs mensen. Bovendien stoten koeien minder methaan, fosfaat en ammoniak uit wanneer zij Grassa’s ontsloten gras eten in plaats van normaal gras. Met Grassa zijn de klimaatdoelen van 2030 haalbaar.