← Al het nieuws

HollandBIO verwelkomt Farminform als nieuw lid

HollandBIO is blij om Farminform als nieuw lid te mogen verwelkomen. In dit bericht stellen zij zich aan u voor.

Voor het verlenen van de juiste zorg aan patiënten is kennis van de patiëntkarakteristieken én inzicht in het beleid noodzakelijk. Als basis daarvoor moet betrouwbare, onafhankelijke zorgdata beschikbaar zijn. Farminform biedt, als onafhankelijke datatrust op non-profit basis, al jaren betrouwbare informatie over de geneesmiddelenmarkt in Nederland aan belangenorganisaties, commerciële partijen (fabrikanten en distributeurs van geneesmiddelen), apotheekketens en overheidsorganisaties. Farminform wordt betaald door de gebruikers van de informatie. Farminform zet, naast farmaceutische data, óók steeds meer in op zorgdata.

Farmaceutische bedrijven hebben, met behulp van de door Farminform aangeboden inzichten, een up-to-date beeld van de meest recente ontwikkelingen van de markt. Op basis daarvan kunnen zij effectief de markt bewerken of hun beleid vormgeven. Ook investeert Farminform in een duurzame samenwerking met organisaties die de zorgverleners helpen om geneesmiddelen gepast én zo efficiënt mogelijk in te zetten voor hun patiënten.

Een selectie van onze producten en dienstverlening:

fiROM

FiROM is een dataset met informatie over de geneesmiddelenmarkt (ruim 22.000 geneesmiddelen) op nationaal en regionaal niveau.

fiFOCUS

FiFOCUS geeft u inzicht in regionale verschillen in het geneesmiddelengebruik.

fiSCRIPT

fiSCRIPT helpt u met analyses op het gebied van medicatieswitch, therapietrouw en co-medicatie.

fiSERVICES

fiSERVICES biedt u op maat rapportages en advies voor specifieke datavraagstukken.

Wilt u meer weten over de dienstverlening van Farminform? Of heeft u een specifieke datavraag over de Nederlandse geneesmiddelmarkt? Dan kunt U contact opnemen met Robert Beenes of Gertjan Hulzebos.