← Al het nieuws

HollandBIO verwelkomt Cradle

HollandBIO verbindt, vertegenwoordigt en ondersteunt de Nederlandse life science sector. We zijn supertrots dat we al meer dan 260 bedrijven vertegenwoordigen: van start-ups, midden- en kleinbedrijven tot grote bedrijven, actief in gezondheid, voeding of biobased economy. Vandaag verwelkomen we vol trots de start-up Cradle.

Micro-organismen en enzymen zijn natuurlijke fabriekjes die we kunnen inzetten om een grote diversiteit aan producten op een duurzame manier te maken. Ondanks snelle technologische vooruitgang van onder meer DNA synthese, DNA sequencing, en laboratorium-automatisering, is het ontwikkelen van nieuwe biotechnologisch processen nu nog traag en kapitaalintensief. Dat kan anders.

De startup Cradle bouwt een online platform wat wetenschappers in staat stelt om ‘s werelds meest geavanceerde Machine Learning modellen in te zetten voor het ontwerp van verbeterde eiwitten en enzymen. Door biochemische eigenschappen vooraf te voorspellen en suggesties te genereren voor verbeterde sequenties, worden onderzoeksdoelstellingen in de toekomst behaald met een kleiner aantal experimenten. Uiteindelijk kunnen we dan zo sneller, beter en duurzamer producten maken.

Kijk op jobs.cradle.bio naar onze vacatures, of neem voor meer informatie contact op via hello@cradle.bio.