← Al het nieuws

HollandBIO verwelkomt Cergentis

Met blijdschap kondigen we aan dat Cergentis lid is geworden van HollandBIO. Cergentis, gericht op genetische analyses, is opgericht in 2012 als spin-off van KNAW en het Hubrecht Instituut en heeft de gepatenteerde Targeted Locus Amplification (TLA) technologie ontwikkeld. TLA is een veelgepubliceerde Next Generation Sequencing (NGS) technologie die unieke voordelen biedt in de implementatie van precision medicine en geavanceerde genetic engineering.

Inmiddels heeft Cergentis zich gevestigd als de go-to partner voor het karakteriseren van genetisch gemodificeerde pharmaceutische cellijnen en diermodellen voor onderzoek naar allerhande aandoeningen voor toonaangevende onderzoeksinstituten en biopharmaceutische bedrijven wereldwijd. Cergentis ontwikkelt en verkoopt diagnostische kits voor gericht en volledig sequencen van (trans)genen en gene editing events en levert services voor ondersteuning van R&D op dit gebied.

Onze meest recente ontwikkeling is de FFPE-TLC technologie, waarmee wij alle relevante mutaties in FFPE tumor biopsies in slechts één test kunnen detecteren. Hiermee trachten we beperkingen van conventionele technieken zoals FISH te ondervangen en artsen in staat te stellen kleinere, minimaal invasieve biopten te nemen.

Het is onze missie om de kwaliteit van genetisch onderzoek te verbeteren: de juist behandeling op het juiste moment voor een betere prognose voor kanker patiënten.

Voor meer informatie, kijk op cergentis.com of contacteer ons via info@cergentis.com.