← Al het nieuws

HollandBIO verwelkomt bluebird bio

,

HollandBIO, de belangenvereniging van biotech bedrijven in Nederland, is trots dat we bluebird bio als lid mogen verwelkomen. Met het lidmaatschap wil bluebird bio samen met andere koplopers op het gebied van gentherapie en andere baanbrekende behandelingen, werk maken van een zorgsysteem waarin gezondheid, innovatie en betaalbaarheid hand in hand gaan.

bluebird bio is een pionier op het vlak van gentherapie voor ernstige erfelijke aandoeningen en kanker, vanuit de overtuiging dat mensen de kans moeten krijgen op een vol en goed leven, ongeacht wat er in hun DNA staat. Het doel van bluebird bio is het doorbreken van de status quo, of het nu gaat om de wetenschap, het systeem of het leven zelf. Dat doet zij door middel van het ontwikkelen van productplatformen op basis van gentherapie, celtherapie en gene editing.

Vanuit het hoofdkantoor in Cambridge (Mass.) in de Verenigde Staten, is bluebird bio inmiddels uitgegroeid tot een organisatie met meer dan 1.100 medewerkers in de Verenigde Staten en Europa. In aanloop naar 2022 werkt het bedrijf aan vier mogelijke productgoedkeuringen en een pijplijn die klaar is om een heel scala aan ernstige aandoeningen aan te pakken. 

Met het lidmaatschap van bluebird bio komt de teller van het aantal HollandBIO-leden inmiddels uit op 212 leden, van startups en MKB tot grote bedrijven, actief in de  gezondheid, voeding en biobased economy. Samen werken we een samenleving waarin biotechnologie bijdraagt aan gezondheid, duurzaamheid en economische groei.