← Al het nieuws

HollandBIO verwelkomt Bedrocan

HollandBIO is supertrots dat we meer dan 200 bedrijven vertegenwoordigen: van start-ups, midden- en kleinbedrijven tot grote bedrijven, actief in gezondheid, voeding of biobased economy. Vandaag verwelkomen we ons nieuwste lid, Bedrocan!

Bedrocan is al sinds 2003 producent van medicinale cannabis. Zij doet dat in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. De cannabis van Bedrocan wordt volgens farmaceutische richtlijnen (GMP) geproduceerd. Daarbij spelen strikte schoonmaakprocedures, de gestandaardiseerde kweekmethode en de genetische standaardisatie van de verschillende cannabis variëteiten een cruciale rol.

Het kweken van de cannabis gebeurt niet in de buitenlucht of in kassen, maar binnen in speciale, technisch geavanceerde kweekcellen. De groeiomstandigheden zijn volledig gestandaardiseerd en het toedienen van voeding en water, net als het bijstellen van licht, temperatuur en luchtvochtigheid, gebeurt volautomatisch. Deze gestandaardiseerde methode zorgt ervoor dat het plantaardige eindproduct, cannabis flos (de gedroogde vrouwelijke bloeiwijzen van de cannabisplant) of cannabis flos granulaat, altijd dezelfde chemische samenstelling heeft, batch na batch. De unieke door Bedrocan zelf ontwikkelde vegetatieve vermeerderingsmethode van de cannabisplant is nog door geen ander cannabisproducent geëvenaard, en vormt daarmee een cruciaal deel van het intellectueel eigendom van het bedrijf.  

De cannabis van Bedrocan die door artsen wordt voorgeschreven, is uitsluitend verkrijgbaar in apotheken. Ook wordt Bedrocan cannabis als farmaceutische grondstof (API) gebruikt voor productontwikkeling en medicijnproductie. Bedrocan produceert vijf verschillende soorten, elk met hun eigen unieke chemische samenstelling waarvan THC en CBD, de bekendste zijn.  Inmiddels zijn de producten als medicijn, grondstof of onderzoeksmateriaal in diverse landen beschikbaar waaronder Amerika, Australië, Denemarken, Duitsland, Italië en het Verenigd Koninkrijk.

Bij Bedrocan staat het belang van de patiënt altijd voorop. Voor hen maken ze een veilig product dat elke keer gegarandeerd dezelfde werkzame stoffen bevat en van de hoogste kwaliteit is. Bedrocan houdt zich bewust verre van de recreatieve markt. De farmaceutische benadering van cannabis is wat Bedrocan betreft de enige juiste. Nu en in de toekomst.