← Al het nieuws

HollandBIO luistertip: Zo voeden we negen miljard monden in 2050

, ,

Over 30 jaar moeten wereldwijd ruim 9 miljard monden worden gevoed. Dat betekent dat we de productie van voedsel moeten verdubbelen. Dat is een enorme uitdaging. Hoe gaan we dat doen zonder de aarde volledig uit te putten? BNR gaat in een podcast met onder andere Arjen van Tunen van KeyGene, een innovatief veredelingsbedrijf in Wageningen, op zoek naar antwoorden.

Simpele oplossingen zijn er niet, maar Nederland kan als koploper op het gebied van kennis en kunde in de plantenveredeling en slimme teeltmethoden wel een belangrijke rol daarin spelen. Die kennis en kunde moet dan niet in Nederland blijven, maar gedeeld worden met de landen en regio’s waar de nood het hoogst is. Dat bereik je volgens Arjen vooral door goed samen te werken met lokale bedrijven en boeren. Dat we er daarmee nog niet zijn, is duidelijk. Daarvoor is ook een politiek en economisch stabiel klimaat, goede infrastructuur en een gelijk speelveld op het gebied van wet- en regelgeving nodig.

HollandBIO is trots om zo’n innovatief en vooruitstrevend bedrijf als KeyGene onder haar leden te hebben. Met de slimme inzet van de kennis en kunde van deze bedrijven kunnen we vanuit Nederland een belangrijke bijdrage leveren aan duurzame voedselproductie wereldwijd.

Luister hier de BNR podcast