← Al het nieuws

HollandBIO Highlights 2017

HollandBIO timmert aan de weg om haar stip aan de horizon te realiseren: een samenleving waarin biotechnologie maximaal bijdraagt aan duurzaamheid en gezondheid. Hoe we dat doen, lees je in de HollandBIO Highlights 2017.

Het was een enerverend jaar. We verwelkomden 36 nieuwe leden (welkom!), we waren kind aan huis op Binnenhof en ministeries en spraken vriend en vijand over de ins en outs van biotech. HollandBIO zat bovenop het nieuws en de politieke ontwikkelingen, die we steeds vaker van onze mening voorzien.

Het gaat goed met HollandBIO. Maar dat is geen reden om achterover te leunen. Integendeel, stilstand is achteruitgang. Dus stelden we onszelf de vraag: hoe kunnen we onze impact verder vergroten, en onze groeiende achterban nog beter betrekken om écht het verschil te maken?

We zien het elke dag: biotech koplopers lopen als eerste tegen alle grenzen aan. HollandBIO vertegenwoordigt een innovatieve sector, dus rennen we met de koplopers mee. Dat vinden we belangrijker dan het handhaven van de status quo, en daar hebben we onze werkwijze op aangepast. Voortaan werkt HollandBIO aan haar toekomstideaal door middel van vier programma’s. Altijd vanuit een positief toekomstbeeld, op basis van een scherpe probleemanalyse en voorzien van een goed doordachte oplossing.

Met onze programma’s is het in één klap duidelijk waar HollandBIO voor staat en gaat:

  • Allereerst zetten we ons in voor een IJzersterk innovatieklimaat: een goede financieringsmix voor biotech bedrijven, soepele tech transfer en een vestigingsklimaat waarmee Nederland onbetwist the biotech place to be is.
  • Programma twee is Nieuwe technologie voor een betere toekomst. Want voor een écht duurzame en gezonde toekomst hebben we technologie hard nodig. Dat vergt een stimulerend beleid, waarin de potentie van biotech de ruimte krijgt.
  • Geneesmiddelenontwikkeling duurt te lang, is te kostbaar en te risicovol. Het moet sneller en beter. Met ons derde programma, Sneller & beter van lab naar patiënt maken we werk van oplossingen waarbij gezondheidswinst, innovatie en betaalbaarheid hand in hand gaan.
  • En tot slot: Voorkomen is beter dan genezen. De heilige graal van de gezondheidszorg is preventie. Vaccins doen precies dat. Zij zijn de helden in de bestrijding van infectieziekten én hebben dan ook een glansrol binnen ons vierde programma.

Meer weten?

Lees alles over de programma’s, onze resultaten van 2017 en de activiteiten voor 2018 in de HollandBIO Highlights 2017