← Al het nieuws

Hieperdegriep hoera: leve de innovatie!

Nu de “r” weer in de maand zit en het snotterseizoen zijn intrede doet, roepen griepdeskundige Ted van Essen en Hoogleraar Publieke Gezondheid Koos van der Velden in het AD op tot een betere griepprik. De griepepidemie van vorig jaar eiste veel slachtoffers, vooral onder senioren. Daarom luiden de experts nu de noodklok: een vaccincocktail van niet drie, maar vier virussen verhoogt de bescherming.

HollandBIO steunt de oproep volledig, want voorkomen is beter dan genezen. Niet voor niets zet HollandBIO in op een optimale inzet van vaccins in de strijd tegen infectieziekten. Directeur Annemiek Verkamman reageert: “Hoe fantastisch is het dat wij ons immuunsysteem dankzij innovatie steeds beter kunnen wapenen tegen griep en andere infectieziekten? Met vaccins kan de overheid de bevolking effectief en doeltreffend beschermen tegen ziekte en leed. Het verzilveren van die kansen moet gewoon een no-brainer zijn.”

Of het Ministerie van VWS de oproep van Ted en Koos ter harte neemt, horen we binnenkort: dan bericht het Ministerie de Tweede Kamer over de keuze van een nieuw griepvaccin.

Lees het hele artikel in het AD hier: https://www.ad.nl/binnenland/alarm-na-recordsterfte-griepvaccin-moet-beter~a751154a/