← Al het nieuws

Groene prestatieprikkels helpen bedrijven het groene te doen

DSM was tien jaar geleden voorloper, toen zij de bedrijfstop ging belonen op zowel economische áls klimaatdoelstellingen. Inmiddels volgen veel meer bedrijven het groene voorbeeld van DSM, schrijft het NRC. Onze vooruitstrevende sector heeft niet alleen innovatieve producten, maar kennelijk ook een duurzame bedrijfsstructuur.

Als wegbereider baseert DSM de prestatiebonus voor de helft op basis van groene doelstellingen. Daarmee zijn zij een uitschieter naar boven, andere bedrijven kiezen voor een aandeel van 10 tot 15 procent voor groene prestatiebonussen. De groene doelen zouden bovendien logisch, helder en meetbaar moeten zijn, willen ze impact hebben.

Onze sector vergroent

Duurzaamheid zit in het DNA van de sector. Met biotechinnovaties kunnen we ook in een veranderende wereld – op een duurzame manier – blijven consumeren. Bij HollandBIO vinden we het logisch dat dit zich ook vertaalt naar innovatieve managementprocessen, zoals groene prestatiebonussen. Maar ook het concept van impact funds wint aan terrein binnen de sector: investeringsfondsen die een maatschappelijke return of investment zetten naast een vaak relatief lagere economische return. Op die manier draagt biotech op meerdere manier bij aan duurzame doelstellingen. We zeggen het nog maar een keer: investeer in biotech, innoveer je uit de crisis en build back better with biotech.