← Al het nieuws

Gratis online cursus: Clinical Research in the Netherlands – Legislation & Procedures

, ,

In samenwerking met de CCMO heeft Paul Janssen Futurelab Leiden (PJFL) een gratis Engelstalige online cursus ontwikkeld over de toetsingsprocedure en de wet- en regelgeving voor medisch-wetenschappelijk onderzoek met mensen. De online cursus Clinical Research in the Netherlands – Legislation & Procedures is oa bedoeld voor clinical research associates (CRA’s) en werknemers van bedrijven die betrokken zijn bij het opzetten en/of uitvoeren van medisch-wetenschappelijk onderzoek met mensen in Nederland.

Op de website van het Paul Janssen Futurelab is ook een Committee Finder tool beschikbaar waarmee snel en gemakkelijk bepaald kan worden bij welke toetsingscommissie en – bij geneesmiddelenonderzoek – bij welke bevoegde instantie het onderzoeksdossier moet worden ingediend, wat de wettelijke beoordelingstermijnen zijn en – afhankelijk van het product – welke andere organisaties nog meer betrokken zijn bij het beoordelingsproces.

De huidige online cursus kent 3 thema’s. Meer thema’s zullen ontwikkeld worden. Om zo goed mogelijk aan te sluiten bij de wensen van de gebruikers, is PJFL geïnteresseerd in de mening en wensen van de HollandBIO-leden. Wat vindt u van de huidige cursusopzet? Welke onderwerpen zouden naar u mening in de nieuwe thema’s aan de orde moeten komen? Stuur uw mening en suggesties naar: contact@pauljanssenfuturelab.eu