← #nieuws

Graduate Entrepeneurprogramma biedt welkome impuls aan academisch ondernemerschap

,

Met de oprichting van Graduate Entrepeneur bieden de Erasmus universiteit en TU Delft ondersteuning aan start- en scale-ups in een verenigd innovatiecluster rondom Rotterdam en Delft. HollandBIO is blij met dit soort initiatieven want, zoals in een recente FD-publicatie aan bod kwam, moeten we ondernemerschap binnen de academie stimuleren om meer uit onze excellente kennispositie te halen.

Succesvolle alumni en ondernemende studenten zijn samen met de Rotterdamse Erasmus Universiteit en de TU Delft Graduate Entrepeneur begonnen. Dit is een structurele samenwerking om start- en scale-ups te ondersteunen. Onderdeel hiervan is een pre-seed fund van €3 miljoen, diverse trainingen op het gebied van ondernemerschap en een accelerator programma.

Focus op ondernemerschap is hard nodig om kennispositie te verzilveren

Dit soort initiatieven juicht HollandBIO van harte toe. Wij schreven eerder in lost in translation over het belang van academisch ondernemerschap om met Nederlandse topkennis naar een life science ecosysteem van wereldklasse te bewegen. Het FD publiceerde afgelopen weekend een aantal lessen die Nederland kan leren van Silicon Valley om valorisatie te versterken. Onder meer praktische ondersteuning bij het opstarten van bedrijven en focus op valorisatie vanuit de academie zijn hierbij van belang. Daarnaast wordt samenwerking tussen kennisinstellingen op het gebied van valorisatie en tech transfer als aandachtspunt benoemd.

In de meest recente aflevering van de podcast betrouwbare bronnen komt mooi naar voren hoe een gezond innovatie-ecosysteem ideeën uit de universiteit bij patiënten en consumenten kan brengen.

Wij zien in het Graduate Entrepeneur initiatief precies deze zaken terug komen. HollandBIO heeft dan ook hooggespannen verwachtingen bij dit initiatief en hoe het tech transfer kan versterken. Dat is hard nodig. Want alleen als we dat doen plukken verzilveren we de excellente kennispositie van Nederland.