← #nieuws

Geef je op voor de Prix Galien Awards 2022

In Nederland worden sinds 1992 elk jaar de Galenus Geneesmiddelenprijs en de Galenus Researchprijs uitgereikt. Vanaf 2018, bij het 25-jarig bestaan van de Galenusprijzen is de naam, naar internationaal voorbeeld, definitief omgedoopt in respectievelijk Prix Galien, Prix Galien Pharmaceutical Award en Prix Galien Research Award.

De Pharmaceutical Award wordt toegekend aan het meest innovatieve en/of betekenisvolle middel dat in het voorgaande jaar is geïntroduceerd. De Research Award is bestemd voor een jonge wetenschapper of groep wetenschappers die baanbrekend werk heeft verricht. In 2018 is tevens de MedTech Innovation Award geïntroduceerd. De MedTech Innovation Award beloont aantoonbaar waardevolle innovaties in de zorg voor patiënt, mantelzorger en/of zorgverlener. Eenmalig wordt tevens dit jaar de Prix Galien Excellence COVID-19 Award uitgereikt aan initiatieven die de zich inspannen bij de bestrijding van het corona-virus.

De prijzen bestaan uit een gouden medaille ontworpen door Albert de Jaeger (1908-1992), winnaar van de eerste Grand Prix de Rome. De Prix Galien Research Award bestaat tevens uit een geldbedrag van € 5.000.

Welk geneesmiddel, welke onderzoeker of welk innovatief product de prijzen winnen, wordt bepaald door een onafhankelijk vakjury met allen ruime expertise op de te beoordelen disciplines. De juryleden bestaan uit wetenschappers uit diverse farmaceutische en medische disciplines en vertegenwoordigers van (overheids)instellingen.

De Prix Galien wordt inmiddels uitgereikt in België-Luxemburg, Canada, China, Duitsland, Frankrijk, Griekenland, Israël, Italië, Nederland, Polen, Portugal, Rusland, Spanje, Zwitserland, de UK en de VS. In 2018 is Senegal als eerste vertegenwoordiger van het continent Afrika toegetreden.

Kandidaten voor voor de Pix Galien Pharmaceutical en voor de Prix Galien Research Award kunnen hier online worden aangemeld. De deadline voor aanmeldingen is 28 januari 2022. De uiterste inzenddatum voor het dossier is 18 maart 2022.

Kijk voor meer informatie op www.prixgalien.nl