← #nieuws

Geef je op voor de Prix Galien Awards 2021

In Nederland worden sinds 1992 elk jaar de Galenus Geneesmiddelenprijs en de Galenus Researchprijs uitgereikt. Vanaf 2018, bij het 25-jarig bestaan van de Galenusprijzen is de naam, naar internationaal voorbeeld, definitief omgedoopt in respectievelijk Prix Galien, Prix Galien Pharmaceutical Award en Prix Galien Research Award.

De Pharmaceutical Award wordt toegekend aan het meest innovatieve en/of betekenisvolle middel dat in het voorgaande jaar is geïntroduceerd. De Research Award is bestemd voor een jonge wetenschapper of groep wetenschappers die baanbrekend werk heeft verricht. De prijzen bestaan uit een gouden medaille ontworpen door Albert de Jaeger (1908-1992), winnaar van de eerste Grand Prix de Rome. De Prix Galien Research Award bestaat tevens uit een geldbedrag van € 5.000.

Welk geneesmiddel, welke onderzoeker of welk innovatief product de prijzen winnen, wordt bepaald door een onafhankelijk vakjury met allen ruime expertise op de te beoordelen disciplines. De juryleden bestaan uit wetenschappers uit diverse farmaceutische en medische disciplines en vertegenwoordigers van (overheids)instellingen.

Kandidaten voor voor de Pix Galien Pharmaceutical en voor de Prix Galien Research Award kunnen hier online worden aangemeld. De deadline voor aanmeldingen is 31 januari 2021. De uiterste inzend datum voor het dossier is 31 maart 2021.

Kijk voor meer informatie op www.prixgalien.nl