← #nieuws

Financier mee aan Well Fed 2!

In 2016 trokken wetenschapper Hidde Boersma en filmmaker Karsten de Vreugd de stoute schoenen aan en besloten een film te maken over de voordelen van genetische modificatie. Met een klein budget trokken ze naar Bangladesh en maakten Well Fed. De film deed het ondanks het bescheiden budget goed op de internationale festivals en is nu onderdeel van meerdere lesprogramma’s in de wereld.  Meerdere mensen zijn er bovendien door van mening veranderd over de technologie

Maar toch, nu 7 jaar verder, hebben de twee die stoute schoenen nog niet uit gedaan. De opkomst van nieuwe veredelingsmethodes betekent een hele nieuwe ronde aan discussies en beslissingen. Die bovendien veel verder gaan dan landbouw alleen. Denk aan genetische experimenten om malaria te bestrijden, om vormen van kanker te genezen en om carbon footprints te verlagen. “Het is gekmakend om te beseffen dat moderne technieken die daadwerkelijk mensenlevens kunnen redden, ter discussie staan in plaats van de steun krijgen die ze verdienen”, Hidde Boersma. “We willen een serie maken, online, deelbaar, die alle deelgebieden van gene editing verder onderzoekt.”

Ze willen dat doen met hulp van de sector. Eerst voor de ontwikkelingsfase, daarna voor het ontwikkelen van de hele serie. Hoe meer bedrijven meedoen, hoe lager de kosten per bedrijf.

Wil je meer weten over de nieuwe serie en hoe je kunt helpen het te financieren, bekijk dan het pitchdeck of neem contact op met Hidde Boersma (06-39856340 of hidde@sugarrushfilm.nl)