← #nieuws

Erik, Jan en Onno gaan voor goud

, , ,

Maar liefst drie Nederlandse CEO’s zijn genomineerd voor de Lifestars European CEO of the year award. Erik van den Berg (AM-Pharma), Jan van de Winkel (Genmab) en Onno van de Stolpe (Galapagos) zijn in de race voor de felbegeerde titel. Deze prijs reikt men uit aan de CEO van zowel een beursgenoteerd als een niet-beursgenoteerd bedrijf. We gaan dus voor twee keer goud.

De 2019 European Lifestars Awards vinden dit jaar plaats op 19 november in Londen aan de vooravond van Jefferies Annual Healthcare Conference in Londen. Tijdens dit jaarlijkse event komen life science leiders, investeerders, partners en dealmakers samen. Het is een viering van de succesverhalen, doorbraken, transacties en baanbrekende deals en de mensen, teams en organisaties die een cruciale rol hebben gespeeld in de vooruitgang van de industrie in het afgelopen jaar. Een jury bestaande uit 75 life sciences professionals reikt achttien gewilde Lifestars awards uit, waaronder die van CEO van het jaar. Deze prestigieuze prijs is een blijk van erkenning voor uitstekend leiderschap.

De Nederlandse nominaties zijn een bevestiging van de innovatiekracht en potentie van onze life sciences-sector. Dat de leiders van AM-Pharma, Genmab en Galapagos geselecteerd zijn, is volgens HollandBIO geen verrassing. Het succes van AM-Pharma, de indrukwekkende pijplijn die Genmab in 20 jaar heeft opgebouwd en de recente giga-Gilead-boost voor Galapagos, vragen om krachtig leiderschap. HollandBIO is benieuwd wie de awards van CEO van het jaar uiteindelijk in de wacht gaan slepen en zal zeker duimen voor Erik, Jan en Onno!