← Al het nieuws

Eerste stap is gezet: Corona-Overbruggingslening van start

, , ,

Vanaf vandaag is het mogelijk om een aanvraag in te dienen voor de Corona-Overbruggingslening (COL), een noodlening die verstrekt zal worden via de Regionale Ontwikkelingsmaatschappijen (ROMs) en/of Invest-NL. Start-ups, scale-ups en innovatief MKB kunnen bedragen lenen die uiteen lopen van  €50.000,- tot €5 miljoen. Voor meer informatie, criteria en aanleverspecificaties kun je terecht op de website van ROM-Nederland en van Invest-NL.

Vervolgstappen

HollandBIO hoopt dat de Corona-Overbruggingslening de nood bij onze achterban wat kan verlichten en hoort graag wat biotech ondernemers van de COL vinden. Daarnaast blijven wij ervoor pleiten om deze lening in alle gevallen converteerbaar te maken, omdat deze vorm beter aansluit bij biotech bedrijven en meer flexibiliteit biedt. Zonder optie tot converteren, kan de lening mogelijk een blokkade vormen bij het ophalen van toekomstige financiering.  

De eerste stap is dus gezet, maar we zijn er nog niet. HollandBIO blijft zich daarom hard maken voor verdere maatregelen die aansluiten op de behoefte van biotechbedrijven: toegang tot de NOW-regeling, behoud/verruiming van de WBSO en versoepelingen rondom het Innovatiekrediet. Deze inzet heeft HollandBIO ook voor het voetlicht gebracht bij een uitvraag vanuit de Tweede Kamer over de gevolgen en maatregelen van de coronacrisis. 

Lees meer

Corona-Overbruggingslening

Oproep Tweede Kamer: ervaringen delen gevolgen coronamaatregelen