← Al het nieuws

Eerste Krijn Rietveld Memorial Innovation Award uitgereikt

, ,

Baanbrekende biotech innovaties voor een betere wereld. Dat was de rode draad in Krijn Rietveld’s wetenschappelijke en professionele leven. Bovendien wist hij deze twee werelden als geen ander samen te brengen tijdens zijn loopbaan bij DSM. De Krijn Rietveld Memorial Innovation Award, een initiatief van DSM en Leiden University Fund, erkent en beloont excellent wetenschappelijk onderzoek dat bijdraagt aan een betere wereld. Omid Karami, een plantenwetenschapper van de Universiteit Leiden is de gelukkige eerste winnaar van de Award. 

Omid Karami heeft een gen ontdekt waardoor een plant na de bloei niet doodgaat, maar weer doorgroeit. Dat biedt ongekende mogelijkheden voor veel landbouwgewassen. In plaats van de plant volledig te oogsten, is doorgroei en vaker oogsten van dezelfde plant wellicht mogelijk.

Krijn Rietveld zat namens DSM jarenlang in het bestuur van HollandBIO en werd zeer gewaardeerd om zijn grote kennis en waardevolle inzet. HollandBIO ziet de Krijn Rietveld Memorial Innovation Award als een eervolle erkenning van Krijn’s bijdrage aan een duurzame samenleving.

Lees meer

https://www.universiteitleiden.nl/en/news/2020/06/omid-karami-wins-krijn-rietveld-memorial-innovation-award