← #nieuws

Een mijlpaal voor Pharming: eerste halfjaarwinst

Pharming heeft voor het eerst in zijn historie een halfjaar met winst afgesloten. Het biotechnologiebedrijf plukt eindelijk echt de vruchten van zijn naar de markt gebrachte middel tegen de genetische aandoening angio-oedeem Ruconest. De winst geeft de onderneming vertrouwen en de benodigde financiële middelen voor zijn onderzoek om nieuwe werkingen van Ruconest te ontdekken.

De inkomsten uit de verkoop van producten stegen op jaarbasis met 96 procent tot een record van 59,1 miljoen euro, waardoor de totale opbrengsten op 59,5 miljoen euro uitkwamen. Het bedrijfsresultaat verbeterde verder met 288 procent tot een operationele winst van 16,3 miljoen euro.

Pharming ziet de toekomst zonnig in en rekent erop ook de rest van het jaar met positieve kwartaalresultaten te komen. “Met vijf lopende studies of studies waarvan verwacht wordt dat ze de komende zes maanden van start gaan, verwachten we een significante versterking van onze pijplijn”, benadrukt topman Sijmen de Vries.

De onderneming heeft tevens het onderzoek naar de ziekte van Pompe weer opgepakt. Hiervoor zal begin 2019 een aanvraag voor een studie in de eerste klinische fase worden ingediend.

Bron: finanzen.nl