← #nieuws

Driewerf hoera voor klapperdeals Nederlandse biotech

,

Afgelopen woensdag was met recht een feest voor de Nederlandse biotech. Natuurlijk vanwege het Dutch Biotech Event 2021 waar honderden deelnemers de kracht van biotechnologie vierden. Die feestvreugde werd nog eens verhoogd door niet één, niet twee maar zelfs drie Nederlandse biotech bedrijven die ons om de oren slaan met klappers van tientallen tot zelfs honderden miljoenen euro’s. Hartstikke knap natuurlijk en vandaar dat HollandBIO graag zegt: hulde en driewerf hoera!

ProQR krijgt $50 miljoen van Eli Lilly voor haar RNA-technologie die gericht is op de ontwikkeling van nieuwe medicijnen tegen genetische afwijkingen aan de lever en aan het zenuwstelsel. Bij een vruchtbare samenwerking kan ProQR zelfs een bedrag tegemoet zien dat oploopt tot wel  $1,25 miljard. Lees het volledige bericht hier.

AM-Pharma heeft met de Japanse farmaceut Kyowa Kirin overeenstemming bereikt over de Japanse verkooprechten van haar medicijn tegen acuut nierfalen, waarbij in eerste instantie €20 miljoen wordt betaald. Dit bedrag kan in totaal oplopen tot €245 miljoen. Lees het volledige bericht hier.

Xenikos, een spin-off van het Radboudumc, ontwikkelt een nieuwe therapie voor de behandeling van immuungerelateerde aandoeningen. Xenikos meldt dat het €40 miljoen in converteerbare schuld (convertible debt) heeft afgesloten, bestaande uit twee gelijke tranches van €20 miljoen. De financiering werd geleid door Veloxis Pharmaceuticals, met deelname van bestaande investeerders, Medicxi, RA Capital Management, Oost NL en Sanquinnovate. Lees het volledige bericht hier.