← Al het nieuws

Dr. Axel Mescheder benoemd tot CEO en CMO Cristal Therapeutics

,

Cristal Therapeutics heeft Dr. Axel Mescheder benoemd tot Chief Executive Officer (CEO). Hij zal ook de functie van Chief Medical Officer (CMO) op zich nemen. Cristal therapeutics is een farmaceutisch bedrijf dat nanomedicijnen ontwikkelt voor de behandeling van kanker en andere aandoeningen.

 

Dr. Mescheder was hiervoor Chief Medical Officer van de Groningse biotechonderneming Lanthio Pharma, dochteronderneming van het Duitse MorphoSys AG. Dr. Mescheder heeft meer dan 25 jaar ervaring op het gebied van klinische ontwikkeling, opgedaan in senior directiefuncties waaronder Vice President Medical en Regulatory Affairs Europe bij Medpace, en Chief Medical and Development Officer bij TopoTarget en MediGene. Hij bekleedde verschillende functies op het gebied van onderzoek en ontwikkeling bij het Genetics Institute, Wyeth-Ayerst Research – een divisie van Pfizer – alsmede bij Centeon Pharma, CSL Behring en Hoffman-La Roche.

 

Dr. Axel Mescheder heeft ruime ervaring met het ontwikkelen, implementeren en aansturen van klinische ontwikkelingsprogramma’s die hebben geleid tot succesvolle productregistraties, zowel in Europa als in de Verenigde Staten. Zijn expertise strekt zich uit over meerdere therapeutische gebieden, waaronder oncologie, immunologie en inflammatoire aandoeningen.

 

Dr. Simon Sturge, voorzitter van Cristal Therapeutics Raad van Commissarissen, zegt: “Namens onze raad en managementteam verwelkom ik Axel bij Cristal Therapeutics. Hij versterkt het managementteam op een cruciaal moment voor Cristal Therapeutics, nu met het kandidaat-geneesmiddel CPC634 een klinische fase 2 studie in patiënten met eierstokkanker is gestart. Met zijn ervaring op het gebied van klinische ontwikkeling van innovatieve producten en oncologie komt hij op het juiste moment bij onze onderneming om deze programma’s te gaan leiden.”

 

Zijn benoeming volgt op het besluit van medeoprichter Dr. Joost Holthuis om deze maand terug te treden als Chief Executive Officer. Dr. Joost Holthuis zal Dr. Mescheder de komende maanden ondersteunen tijdens de introductie in zijn nieuwe functies.

 

Dr. Simon Sturge voegt hieraan toe: “Ik wil ook Joost bedanken voor zijn bijdragen en toewijding sinds de oprichting van Cristal Therapeutics in april 2011. Zijn inspanningen hebben geresulteerd in de transformatie van Cristal Therapeutics van een platformtechnologie-onderneming naar een farmaceutische onderneming met producten in het klinisch ontwikkelingsstadium. Hij heeft een uitzonderlijk team opgebouwd dat een pijplijn van nieuwe therapieën heeft ontwikkeld en verschillende samenwerkingen met andere farmaceutische bedrijven heeft gerealiseerd.

 

In een reactie op zijn benoeming voegde Dr. Mescheder toe: “Ik ben bijzonder blij Cristal Therapeutics te kunnen versterken in dit belangrijke stadium van haar ontwikkeling. Ik kijk er naar uit om met het managementteam en de Raad van Commissarissen samen te werken en de veelbelovende pijplijn van oncologische nanomedicijnen verder te ontwikkelen.

 

Dr. Mescheder is medisch specialist in de farmacologie en toxicologie en behaalde een Dr. Med. graad aan de Chr.-Albrechts-Universiteit in Kiel, Duitsland.

Bron: Cristal Therapeutics