← #nieuws

Coronavirus: #flattenthecurve

, ,

Iedereen is nodig in de strijd tegen het coronavirus, legt NOS helder uit in dit filmpje. Ook minister-president Rutte sprak ons land toe over de enorme opgave waar we met zijn allen voor staan. Gezamenlijk zorgen we dat onze intensive care niet “overvol” raakt, door het aantal coronacases zoveel mogelijk over de tijd uit te smeren. Met man, macht en maatregelen maakt Nederland werk van #flattenthecurve. Door op verzoek van het kabinet thuis te werken, bijvoorbeeld, en minder sociaal contact op te zoeken. Ook HollandBIO volgt de maatregelen van het kabinet op en moedigt anderen aan deze zo veel mogelijk in acht te nemen.

Academie en bedrijven proberen intussen geneesmiddelen of vaccins te ontdekken die het coronavirus kunnen stoppen. Er lopen al veel trials naar behandelingen en vaccins, volgens de International Federation of Pharmaceutical Manufacturers & Associations (IFPMA) 80, een snelle search op Biotechgate levert zelfs al 268 trials op. Het Innovative Medicines Initiative opende een nieuwe Call voor de ontwikkeling van behandelingen en diagnostiek. En afgelopen week brachten ook het Erasmus MC, UMC Utrecht en biotechbedrijf Harbour BioMed een heel klein lichtpuntje. Zij ontwikkelden een humaan antilichaam dat de ziekte lijkt te remmen. Klinisch onderzoek is nodig om deze ontdekking in mensen te valideren. Het zal nog een poos duren voor we daar resultaten van zien: fingers crossed!

Hier lees je meer over de overheidsmaatregelen:

De IMI call vind je hier: https://www.imi.europa.eu/apply-funding/open-calls/imi2-call-21

Lees hier meer over de ontdekking van het Erasmus MC, UMC Utrecht en Harbour Biomed: https://www.erasmusmc.nl/nl-nl/patientenzorg/artikelen/humaan-antistof-tegen-nieuw-coronavirus