← #nieuws

Congres Goed Gebruik Geneesmiddelen feest der (h)erkenning

, ,

De thema’s van de 7e editie van het congres Goed Gebruik Geneesmiddelen: ‘Geneesmiddelen in de praktijk’ waren een opsteker voor de HollandBIO programma’s ‘Voorkomen is beter dan genezen’ en ‘Sneller & beter van lab naar patiënt’. Een kolfje naar onze hand was natuurlijk de plenaire ochtendsessie met als titel ‘Voorkomen beter dan genezen? De waarde van preventieve geneesmiddelen’ met presentaties van prof. dr. Ab Osterhaus (University of Veterinary Medicine Hannover), prof. dr. Hanneke Schuitemaker (Universiteit van Amsterdam & bij Janssen Vaccines) en prof. dr. Philip Scheltens (Amsterdam UMC).

Maar ook tijdens de subsessies passeerden verschillende relevante thema’s die raken aan ons programma “Sneller en Beter van lab naar Patiënt” de revue, zoals de (on)mogelijkheden van data-driven medicine; de belofte van voorspellende biomarkers en de kronkelige weg naar de patiënt van geavanceerde therapieën. Een kans om de hobbelige weg van lab naar patiënt wat te effenen kwam voorbij in de presentatie van Dr. Marleen Bink (ZonMw). Zij lichtte in haar presentatie de nieuwe subsidieregeling “Veelbelovende Zorg” toe. Deze regeling biedt o.a. kansen voor ATMP’s.  Meer informatie over deze subsidieregeling vind je hier.

Al met al was het gevarieerde programma een feest der (h)erkenning voor HollandBIO, met voor iedere zorgprofessional wat wils. Mocht je niet in de gelegenheid zijn geweest om het congres te bezoeken of was je er wel bij en wil je die ene interessante presentatie graag delen met je collega, dan is er goed nieuws: ZonMw heeft een uitgebreid verslag van het hele congres online gezet, inclusief links naar alle presentaties. Nieuwsgierig geworden? Lees het congresverslag hier terug.