← Al het nieuws

Colja Laane wint Roland Lageveen Award

Colja Laane heeft de Roland Lageveen Award 2018-2019 gewonnen voor zijn jarenlange inzet om de Nederlandse biotechnologie sector te promoten en te versterken. De uitreiking van de Award vond op 25 januari plaats tijdens het Year Event van HollandBIO, de belangenvereniging voor Nederlandse biotechnologie bedrijven. Colja ontving de Award uit handen van juryvoorzitter Ward Mosmuller, daarbij bijgestaan door de vrouw en dochters van Roland Lageveen.

De Roland Lageveen Award is een eervolle onderscheiding die om het jaar wordt uitgereikt aan een persoon of organisatie die “een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan samenwerking binnen de biotechnologiesector in Nederland en de versterking van deze innovatieve sector”. De Award is in het leven geroepen ter nagedachtenis aan biotech ondernemer Roland Lageveen (1957 – 2012), die zich met hart en ziel inzette voor de sector en van grote betekenis is geweest voor het succes van de Nederlandse biotech.

Biotech is de rode draad binnen de carrière van Colja Laane: van Groningen tot Wageningen, en van Unilever, Quest International en DSM tot NGI en Topsector LSH. Als een ware biotech ambassadeur zet Colja zich vol energie en positivisme in om de biotech sector in de kijker te spelen, op nationaal en internationaal niveau. Hij is een bruggenbouwer pur sang en daarmee van grote waarde voor de vele commissies en besturen waarin hij zitting heeft en heeft gehad. Colja stond aan de wieg van vele succesvolle samenwerkingsverbanden en stimuleringsprogramma’s binnen de life sciences sector. Kortom: een waardige winnaar van de Roland Lageveen Award. We hopen dat we nog lang van zijn support en ervaring mogen profiteren, aldus jury van de Roland Lageveen Award.

Eerdere winnaars van de award zijn Nettie Buitelaar en Hans Schikan.