← Al het nieuws

Clémence Ross-van Dorp wordt ambassadeur sector Life, Sciences & Health

Vanaf 1 januari 2020 is Clémence Ross-van Dorp, voormalig staatsecretaris van VWS, ambassadeur voor het Actieprogramma ‘Nieuwe kansen voor Topsector Life Sciences & Health’ (LSH). Zij doet dat namens minister Bruno Bruins van Medische Zorg en Sport en staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken en Klimaat.

De aanleiding voor het opzetten van het Actieprogramma is de komst van het Europees Geneesmiddelen Agentschap (EMA) naar Nederland begin 2019. Als ambassadeur zal Ross-van Dorp zich inzetten om de economische en maatschappelijke kansen die de komst van de EMA biedt optimaal te verzilveren en zo de Nederlandse LSH-sector te versterken. Dit najaar zal Ross-van Dorp starten met voorbereidende activiteiten op haar rol als ambassadeur: zo zal ze alvast kennis gaan maken met de relevante stakeholders.

Ross-van Dorp is voorzitter van de Long Alliantie Nederland. Ook is ze bestuurder bij de Stichting Agora en vervult zij diverse toezichthoudende functies, waaronder bij de Universiteit Twente en het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie. Ross-Van Dorp was van 2002 tot 2007 staatssecretaris van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Bron: Rijksoverheid