← Al het nieuws

CBG presenteert Strategisch Business Plan 2020-2024

, ,

HollandBIO juicht de ambitie van het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) om toekomstbestendig te opereren toe. De wereld van medicijnen verandert snel en nieuwe ontwikkelingen op het gebied van onder andere personalised medicine, gentherapie, biomarkers en real world data, hebben invloed op het systeem van beoordelen en reguleren van medicijnen en vragen om veranderingen in de dagelijkse praktijk.

Het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) heeft voor de komende vier jaar de strategische koers bepaald in het Strategisch Business Plan 2020 – 2024 ‘Toekomstbestendig en praktijkgericht reguleren’. Hierin staan de thema’s en de ambities waar het CBG zich de komende jaren op zal richten. Nog meer en beter samenwerken op allerlei vlakken en niveaus, van patiëntenorganisaties tot ontwikkelaars van medicijnen en wetenschappers is het devies. HollandBIO werkt nu én in de toekomst graag samen met het CBG aan initiatieven, zoals bijvoorbeeld de pilot parallelle procedures, die eraan bijdragen dat nieuwe medicijnen sneller en beter beschikbaar zijn voor de patiënt.

Het Strategisch Business Plan 2020-2024 “Toekomstbestendig en praktijkgericht reguleren” is in te zien en te downloaden op: https://www.cbg-meb.nl/onderwerpen/over-cbg-ons-verhaal/over-cbg-strategisch-business-plan