← Al het nieuws

Call to action: teken de Europese petitie voor moderne plantenveredeling

,

Een regelgeving die het gebruik van moderne veredelingsmethoden, zoals CRISPR-Cas, toegankelijk maakt voor een duurzame en gezonde voedselproductie. Dat is wat de studenten die het Europese Burgerinitiatief “Growing Scientific Progress – Crops Matter” zijn gestart willen bereiken. Wil jij dat ook? Teken dan de petitie.

Op dit moment is het door de strenge en strikte regelgeving in Europa praktisch onmogelijk om de moderne veredelingsmethoden te gebruiken voor het snel en doelgericht ontwikkelen van verbeterde landbouwgewassen voor een duurzame en gezonde voedselproductie. En dat terwijl we met zijn allen voor enorme maatschappelijke uitdagingen staan, zoals een groeiende wereldbevolking, een snel veranderend klimaat en een afname van het beschikbare landbouwareaal. Om daarop te kunnen inspelen en gewassen te kunnen ontwikkelen die én een hoge opbrengst hebben, én bestand zijn tegen ziekten en plagen, én tegen wisselende weersomstandigheden kunnen, zijn de moderne veredelingsmethoden van groot belang.

De studenten pleiten dan ook voor aanpassing van de huidige regelgeving om ruim baan te maken voor de toepassing van deze baanbrekende veredelingsmethoden. Om de Europese Commissie tot actie aan te zetten om de regelgeving te gaan aanpassen, hebben ze 1 miljoen handtekeningen nodig! Wil jij in de toekomst ook duurzaam geteelde, gezonde en lekkere groenten en fruit blijven eten? Help de studenten dan om die 1 miljoen handtekeningen te bereiken en teken met HollandBIO mee!

Bron: Grow Scientific Progress