← Al het nieuws

Buiten onze landsgrenzen zijn de data-snelwegen stukken beter

Rijd de grens over en al hobbelend concludeer je: dit is niet meer de Nederlandse infrastructuur. Gek eigenlijk dat Nederland internationaal gezien juist enorm hobbelige data-snelwegen kent. Onze data-infrastructuur kan namelijk noodzakelijk onderhoud gebruiken!

Een toekomst waarin we (nog) meer mensen van gezondheid op maat kunnen voorzien, door vol in te zetten op slimmer, sneller en beter meten: daar droomt HollandBIO van. Eerder schreven we al dat een data-infrastructuur hier een cruciale randvoorwaarde voor is. Enigszins watertandend lezen we daarom hoe landen als Denemarken, het Verenigd Koninkrijk en Vlaanderen zichzelf in stelling brengen. In al deze gevallen valt de nauwe betrokkenheid van de overheid op. Inspiratie te over voor onze overheid, dat als enige in de EU nog werkt aan een plan voor de gelden uit de Europese “Recovery and Resilicience Facility”.

Net als andere lidstaten werk maken van een data-infrastructuur, is wat HollandBIO betreft een enorme no-brainer. Dus: hup, pak die miljarden die voor het grijpen liggen. Dan kunnen we in een mum van tijd onze breed lachende bewindspersonen de aandacht laten vestigen op onze mooie data-snelwegen.