← Al het nieuws

Breed palet biotechbedrijven bij grootste R&D-investeerders van Nederland

, , ,

Biotech is rijk vertegenwoordigd in de nieuwste Technisch Weekblad R&D Top 30. Bedrijven actief in plantenveredeling, geneesmiddel- en vaccinontwikkeling en industriële biotechnologie behoren ook dit jaar weer tot de grootste R&D-investeerders van Nederland. De sector toont zich hiermee wederom een ware innovatiemotor.

Ook dit jaar brengt het Technisch Weekblad weer haar R&D Top 30 uit. Hierin geeft het vakblad een  overzicht van de grootste private en publieke investeerders in R&D in Nederland. HollandBIO is blij dat de Nederlandse biotech wederom goed vertegenwoordigd is. De hoogste notering is weggelegd voor Janssen op plaats 4 met een jaarlijks R&D budget van €413 miljoen. DSM volgt Janssen op plek 5 met €205 miljoen. Ook Byondis (#14, €60 miljoen) en Enza Zaden (#16, €46 miljoen) staan in de top 20.

Juist in deze tijd,  met een dreigende economische crisis, is het belangrijk dat Nederland blijft innoveren. Want door innovatie kunnen we maatschappelijke problemen oplossen terwijl we het verdienvermogen van Nederland versterken. De oververtegenwoordiging van biotechbedrijven in de R&D top 30 laat nog eens zien waarom de Nederlandse biotech perfect gepositioneerd is voor deze opgave: het is een kennis- én kapitaalintensieve sector. We zeggen het daarom nog maar een keer: investeer in biotech, innoveer je uit de crisis!

Bron: Technisch Weekblad