← Al het nieuws

Biotech Campus Delft opent de deuren voor innovatieve biotechnologie bedrijven

DSM heeft hiermee een belangrijke stap gezet in het openstellen van de Biotech Campus Delft. De Campus is een perfecte omgeving voor innovatieve biotechnologie bedrijven. Die huren hier niet alleen een laboratorium en kantoorruimte, maar krijgen ook toegang tot een breed pallet aan kennis, ervaring en opschalingsmogelijkheden.

De startup Meatable is bezig is om 100% écht vlees op de markt te brengen dat vanuit één cel kan worden geproduceerd, zonder dat daarvoor dieren geslacht hoeven te worden. Voor de startup is dit het perfecte moment om z’n intrek te nemen op de Campus. Krijn de Nood, CEO van Meatable: “De verhuizing naar de Biotech Campus Delft is ontzettend belangrijk voor ons. Hiermee krijgen we als startup toegang tot de expertise van DSM op het gebied van opschaling, product development en voedselregelgeving. Daarmee komt de realisatie van onze plannen weer een paar flinke stappen dichterbij.”

De Biotech Campus Delft is een initiatief van DSM om innovaties op het gebied van biotechnologie te versnellen. De open innovatiecampus, centraal gelegen in Nederland, verwelkomt startups, scale-ups, bedrijven en kennisinstellingen die actief zijn op het gebied van industriële biotechnologie en biedt hen expertise en faciliteiten om innovaties op te schalen, te laten groeien en te commercialiseren. Edith Schippers, President DSM Nederland: “We zijn verheugd Meatable te verwelkomen op de Biotech Campus Delft. Net als DSM houdt Meatable zich bezig met de vraag hoe we in de toekomst onze voedselproductie vorm moeten gaan geven met een groeiende wereldbevolking, klimaatverandering en gezondheidswensen van consumenten. Deze startup kan nu zijn voordeel halen uit de kennis en expertise die beschikbaar is op de Campus. Door samen te werken met kleine innovatieve biotech bedrijven zoals Meatable, komen we sneller tot innovatieve oplossingen die essentieel zijn voor de ontwikkeling naar een duurzame ‘bio-based’ toekomst.”

Bron: Biotech Campus Delft