← Al het nieuws

Biotech Campus Delft en YES!Delft slaan handen ineen om biotech innovaties te versnellen

Het runnen van een biotech startup is geen kinderspel. We zijn vastbesloten om startups te helpen bij het ontwikkelen van hun successtrategie.”

De Biotech Campus Delft en YES!Delft gaan samenwerken om startups in de biotechnologie te steunen. Vanaf vandaag kunnen (industriële) biotech startups zich aanmelden voor het Biotech Validatie Lab om hun business-plan te valideren en een successtrategie voor hun product te ontwikkelen. De Biotech Campus Delft en YES!Delft starten dit programma op om innovaties van veelbelovende startups te accelereren en de transitie naar een duurzame ‘bio-based’ economie te stimuleren.

Het validatieprogramma is bedoeld voor Europese startups met innovatieve technologieën en revolutionaire oplossingen voor de (industriële) biotechnologie. Na selectie van de inzendingen, worden de tien beste teams gekoppeld aan een mentor en/of technische expert. De teams doorlopen een intensieve training om de kans op succes van hun jonge bedrijf te optimaliseren. Aan het eind pitchen de teams hun business-plan voor een jury.

Cindy Gerhardt, Business Director Biotech Campus Delft: “We zijn heel blij met de samenwerking met YES!Delft. De nieuwe generatie biotechnologie biedt ultieme kansen voor een duurzame ‘bio-based’ toekomst. Niettemin is het runnen van een biotech startup geen kinderspel vanwege de hoge investeringen, uitdagingen bij het opschalen en de lange ontwikkeltijden. De Biotech Campus Delft, oprichter Koninklijke DSM en YES!Delft kennen deze uitdagingen als geen ander. We zijn vastbesloten om startups te helpen bij het ontwikkelen van hun successtrategie.”

“Bij YES!Delft zijn we erg verheugd over het partnerschap met de Biotech Campus Delft”, zegt Evert Jaap (EJ) Lugt, managing director van YES!Delft. “Door onze krachten te bundelen, kunnen we echt het verschil maken. We koppelen de industriële expertise van de Biotech Campus Delft aan ons unieke ecosysteem van onze incubator. Zo bieden we startups met uitmuntende ideeën een geweldige kans om hun innovaties te versnellen en deel uit te maken van de transitie naar een duurzame en bio-based toekomst.”

Bron: Biotech Campus Delft