← Al het nieuws

Annemieks zorgdroom: Sneller & beter van lab naar patiënt

, , ,

Als je de krantenkoppen mag geloven, staan we in Nederland aan de vooravond van een zorgnachtmerrie. Het initiatief van BeBright en Nieuwe Zorg en gesteund door partners AbbVie, Novo Nordisk en Promedico biedt een welkom tegengeluid: de Zorgdromen. In deze publicatie delen 100 mensen uit de zorg met visie, lef en doorzettingsvermogen om het verschil te maken, hun droom met het grote publiek.

Denk aan Arno Rutte, voormalig woordvoerder curatieve zorg voor de VVD in de Tweede Kamer, Dianda Veldman van Patiëntenfederatie Nederland en vele andere prominenten uit de zorg. Ook HollandBIO’s Annemiek deelt haar zorgdroom: ‘Sneller en beter van lab naar patiënt’. Daarin gaat zij in op de cruciale rol van weesgeneesmiddelen als koplopers voor de rest van de sector. Koplopers in mogelijkheden en kansen, dankzij baanbrekende nieuwe behandelingen zoals gentherapie. Maar ook koplopers in drempels en uitdagingen: het lange, kostbare en risicovolle ontwikkelingstraject en de steeds moeizamer verlopende vergoedingsprocedure van geneesmiddelen voor patiënten met een zeldzame ziekte.

In de zorgdroom van Annemiek is er geen ‘quick fix’, maar werken we als sector samen aan oplossingen waarmee we geneesmiddelen sneller en beter van lab naar patiënt brengen. Door hier op in te zetten, kunnen we vandaag nog werk maken van oplossingen waarbij gezondheidswinst, innovatie en betaalbaarheid hand in hand gaan.

Alle 100 zorgdromen zijn gebundeld in een boek en ook op het gelijknamige online platform terug te lezen.