← Al het nieuws

Amerikaanse toezichthouder FDA: gecultiveerd vlees kan veilig de markt op

Het is zover: de U.S. Food and Drug Administration (FDA) heeft gecultiveerd (kippen)vlees van UPSIDE Foods veilig verklaard voor consumptie in de Verenigde Staten. Het product mag de Amerikaanse markt op zodra de U.S. Department of Agriculture (USDA) zijn inspectie heeft afgerond, wat niet lang meer zal duren. Meer aanvragen van andere gecultiveerd vleesbedrijven zullen snel volgen, zo is de verwachting. Toch zetten Nederlandse kweekvleesbedrijven hun eerste stappen in de Singaporese markt.

De Verenigde Staten zal na Singapore het tweede land zijn waar gecultiveerd vlees op de markt verschijnt. In Singapore is GOOD Meat nu ongeveer twee jaar beschikbaar en het Australische Vow verwacht eind dit jaar de restaurants in Singapore te betreden met een nieuw soort kwartelachtig vlees. Het wordt nog druk in Singapore, want naast het partnership van Mosa Meat met Esco Aster is Meatable een partnership aangegaan met Love Handle om vanuit het Future of Meat Innovation Center hybride producten (gecultiveerd vlees – plantaardig) te ontwikkelen.  

Wij volgen deze mondiale ontwikkelingen op de voet en zullen ons blijven inzetten voor Europese markttoelating van deze kansrijke biotechinnovaties, zodat wij deze Nederlandse uitvinding ook in eigen land kunnen proeven. 

https://www.reuters.com/business/healthcare-pharmaceuticals/lab-grown-meat-cleared-human-consumption-by-us-regulator-2022-11-16/

https://www.businesswire.com/news/home/20221031005922/en/Mosa-Meat-and-Esco-Aster-Announce-Partnership-to-Produce-Cultivated-Beef-in-Singapore

https://newfarms.io/#companies

https://www.foodlog.nl/artikel/van-eelen-eigenaar-octrooi-voor-kweekvlees/

https://meatable.com/worlds-first-future-of-meat-innovation-center/

https://techcrunch.com/2022/11/14/vow-cultured-meat-singapore/