← #nieuws

Allesbehalve een guilty pleasure: GMO-chocolade!

,

Ook zo’n zin in een overheerlijk stukje chocolade? Probeer dan de volgende keer eens deze nieuwe pro-GMO repen van Ethos Chocolate. Er zijn vier verschillende smaken. De repen zijn gemaakt van duurzaam geteelde cacao en fruit, dat is verbeterd, gered of in de toekomst alleen nog gered kan worden via genetische modificatie. En ze zijn niet alleen lekker, ze vertellen ook het verhaal hoe genetische modificatie bijdraagt aan de duurzame productie.

Door de klimaatverandering staat de cacaoproductie onder druk: als we niet ingrijpen, sterft de cacaoboom naar verwachting in 2050 uit. Niet alleen gebrek aan water en oplopende temperaturen, maar vooral schimmelziekten bedreigen de boom. En aangezien niemand grote hoeveelheden pesticiden wil gebruiken, werken onderzoekers hard om via genetische modificatie de cacaoboom zelf weerbaar te maken tegen deze schimmels. Dat dit mogelijk is, blijkt uit de papaja’s die Ethos Chocolate als fruit in één van de repen gebruikt. Zonder genetische modificatie zou de hele papajateelt op Hawaii zijn verwoest door een virus. Hetzelfde gaat mogelijk ook gelden voor de variant waarin sinaasappelen zitten: daarvan staat de teelt ook zwaar onder druk door een virus. De repen met appels dragen op een heel andere manier bij aan duurzaamheid. Deze bevatten namelijk niet-bruinende appels, ook wel bekend onder de naam Artic Apples. Deze appels zijn veel langer houdbaar en voorkomen voedselverspilling

Reden genoeg om heerlijk zonder schuldgevoelens een stukje chocolade te eten. HollandBIO kan niet wachten om de eerste reep te kunnen proeven!

Persbericht Ethos Chocolate