← Al het nieuws

aescuvest en EIT Health lanceren eerste pan-Europees durfkapitaal crowdfunding platform gericht op zorg

aescuvest en EIT Health kondigen vandaag de lancering aan van het eerste pan-Europese platform voor durfkapitaal crowdfunding voor Europese bedrijven in de zorg: www.aescuvest.eu. aescuvest is het eerste platform dat zich volledig richt op het stimuleren en financieren van innovaties van Europese start-ups en MKB-bedrijven in de zorg. Met behulp van een volledig digitaal proces stelt het bedrijven in staat geld op te halen en geeft het EU-burgers de kans om, over landsgrenzen heen, te investeren. Het platform biedt zowel, particuliere als institutionele beleggers toegang tot de beste bedrijven in de kern zorgsectoren; biotechnologie, medische technologie en digitale zorg. Net als bij beleggingen op basis van een prospectus hebben deze investeringsvoorstellen een grondig goedkeuringsproces doorlopen. De start van de eerste campagne wordt verwacht in het vierde kwartaal van 2018.

“Wij zijn erg trots dat EIT Health ons als partner heeft uitgekozen voor dit baanbrekende project dat ook binnen de financiële en crowdfunding sectoren zelf innovatief is”, reageert Dr. Patrick Pfeffer, CEO & oprichter van aescuvest. “De activiteiten van EIT Health zijn behoefte gedreven en tonen de betrokkenheid van toekomstige gebruikers en patiënten in een co-creatie omgeving bij het ontwikkelen, testen en uitbouwen van toepassingen. Het is het doel van aescuvest.eu een brug te bouwen tussen Europese burgers en zorg- professionals en innovatieve entrepreneurs.”

Jan-Philipp Beck, CEO van EIT Health, voegt daaraan toe: “Crowdfunding stopt vandaag de dag nog aan de landsgrenzen. De samenwerking met aescuvest.eu stelt EIT Health in staat een unieke dienst aan te bieden die vele start-ups zal aantrekken en ons duidelijk onderscheidt van elke andere accelerator. aescuvest.eu geeft een sterke zichtbaarheid, helpt bij het scheppen van een grotere klantenbasis en hoger financieringsvolume en geeft zo een grotere kans op succes en het creëren van impact. aescuvest’s specialisatie, expert due diligence en excellent digitaal bereik van professionals in de sector, in combinatie met EIT Health’s unieke toegang tot honderden innovatieve bedrijven, biedt investeerders een boeiende investeringsmogelijkheid.”

Eén uniek hulpmiddel voor financiering, marketing en verkoop EIT Health is een netwerk van de beste zorg innovators gesteund door de EU. Door over grenzen heen samen te werken draagt EIT Health oplossingen aan die Europese burgers in staat stelt langer en gezonder te leven. Om dit te realiseren verbindt EIT Health alle relevante zorg spelers in Europa – waarbij zij de betrokkenheid van alle kanten van de ‘kennis driehoek’ borgt – zodat innovatie op het snijpunt van onderzoek, onderwijs en bedrijfsleven kan ontstaan. EIT Health brengt zorg professionals, ondernemers en burgers samen om ze nieuwe kansen en middelen te bieden. Het crowdfunding platform aescuvest.eu geeft dit aanbod verdere armslag door middel van een uniek hulpmiddel dat zich richt op financiering, marketing en verkoop om zo de meest veelbelovende zorg start-ups de gelegenheid te bieden hun activiteiten naar Europees niveau op te schalen.

Dr. Pfeffer vult aan: “Crowdfunding geeft ondernemers de kans aandacht te krijgen van investeerders en klanten en te profiteren van hun bereidheid geld, kennis en een breed scala aan contacten ter beschikking te stellen. Op aescuvest.eu wordt dit allemaal aangeboden inclusief vermogen over een vaste contractperiode. Ondernemingen kunnen op deze manier EUR 1 tot 10 miljoen ophalen via een gestandaardiseerde prospectus die grens overstijgende financiering onder het Europese paspoortregime mogelijk maakt. Zonder uitgave van een prospectus is het mogelijk om bedragen van EUR 500.000 tot 1 miljoen op te halen.”

aescuvest.eu stelt investeerders in staat deel te nemen in speciaal geselecteerde projecten die door een onafhankelijke investeringscommissie zijn beoordeeld. Het geeft daarmee het voordeel een vroege investeerder te zijn in grootste Europese economische sector die een stabiel en aanhoudende groei laat zien, niet in het minst door een vergrijzende bevolking. Het co-eigenaar model is opgezet om financiering door particuliere investeerders, samen met individuele of geïnstitutionaliseerde durfkapitalisten mogelijk te maken. Financiering is mogelijk voor ondernemingen vanuit de hele EU, maar de initiële focus zal liggen op bedrijven uit België, Denemarken, Duitsland, Nederland, Zweden en het Verenigd Koninkrijk.

Professor Bart Haex, Business Creation Manager van EIT Health België/Nederland voegt toe: “Ik ben zeer verheugd met deze ontwikkeling. Het eerste initiatief dat via aescuvest.eu gelanceerd wordt is van Nederlandse bodem en toont duidelijk hoe aescuvest.eu innovatieve bedrijven in België en Nederland extra mogelijkheden geeft om groei en ontwikkeling te financieren.”

Bron: aescuvest