← Al het nieuws

Abbott opent nieuwe fabriek in Weesp

Abbott opent woensdag officieel een nieuwe fabriek op haar productielocatie in Weesp. Met de opening van het nieuwe gebouw breidt de farmaceut de productie uit van dydrogesteron, een geneesmiddel dat wordt gebruikt om een progesteron-insufficiëntie bij vrouwen te behandelen.

De nieuwe fabriek vertegenwoordigt een totale investeringswaarde van 80 miljoen Amerikaanse dollar en bevat dezelfde moderne technologie als het reeds bestaande gebouw. Door deze investering verwacht Abbott haar totale productiecapaciteit met 60 procent te verhogen. Door deze investering blijft Abbott de grootste fabrikant van dydrogesteron in de wereld.

“We zien een toenemende vraag naar dydrogesteron in snelgroeiende landen zoals China, India en Rusland”, zegt Sieneke Bult, site director van Abbott’s fabriek in Weesp. “Een van de geneesmiddelen die we hier in Weesp met dydrogesteron produceren is levensreddend. Het heeft al een blijvende impact gehad op het leven van miljoenen vrouwen wereldwijd doordat het hen helpt zwanger te raken en te blijven.”

Groeiende vraag naar medicijnen

Vanwege een “groeiende vraag naar medicijnen van hoge kwaliteit” blijft Abbott continue investeren in het vergroten van haar productiecapaciteit in Weesp. Naast dydrogesteron produceert het bedrijf in deze plaats nog twee andere producten: Duphalac (lactulose) en Influvac (griepvaccin). In 2015 heeft Abbott een nieuwe influenza-fabriek gebouwd, die de productiecapaciteit vergrootte van 34 miljoen doses naar 54 miljoen doses.

Bron: Skipr