← Al het nieuws

1.100 MSD-medewerkers horen dat ze de overstap naar Organon & Co gaan maken

Afgelopen donderdag kregen ongeveer 1.100 medewerkers te horen dat ze de overstap van MSD Nederland naar Organon & Co gaan maken. Wenny Raaijmakers wordt directeur van de beoogde Organon-vestiging in het centrum van Oss. De leiding over de fabriekslocatie op de historische plek blijft dus in vertrouwde handen, want Raaijmakers is op dit moment directeur van de locatie (‘plant manager Oss pharmaceuticals’) onder de vlag van geneesmiddelenbedrijf MSD.

Eerder dit jaar maakte MSD de plannen bekend om een gedeelte van het bedrijf af te splitsen zodat twee onafhankelijke, beursgenoteerde en toekomstbestendige bedrijven ontstaan met wereldwijde impact. De verdere formele besluitvorming over de afsplitsing in Nederland zal naar verwachting dit najaar gebeuren. Het nieuwe bedrijf gaat Organon & Co. heten. De nieuwe naam wordt pas gebruikt als de splitsing gerealiseerd wordt in de verschillende landen. Naar verwachting is dat in de eerste helft van 2021. Het geneesmiddelenbedrijf telt straks naar verwachting 10.000 tot 11.000 medewerkers wereldwijd.

De grote productielocatie in Oss waar de activiteiten van het bedrijf bijna honderd jaar geleden begonnen wordt het boegbeeld van het nieuwe Organon in Nederland. MSD behoudt in Nederland ruim 5.000 medewerkers in Haarlem (onder meer vaccins), Oss/De Geer (Biotech), Boxmeer en De Bilt (beiden diergezondheid). Op dit moment staan er in totaal zo’n 100 vacatures open bij MSD in Nederland. “We hebben altijd plek voor technische functies vanaf MBO-4 niveau, maar ook voor hoogopgeleide specialisten”, geeft de directeur aan. Vacatures bij zowel MSD als Organon zijn te vinden via www.msd.nl

Bron: MSD (Persbericht)