HollandBIO

Wij zijn de belangenvereniging voor de Nederlandse biotech industrie


Dag in, dag uit levert biotechnologie producten waar de wereld om zit te springen: op het vlak van gezondheid, voeding of de biobased economy. Daarnaast levert de sector met zijn hoogwaardige innovaties en werkgelegenheid een belangrijke bijdrage aan de Nederlandse economie.

HollandBIO is een actieve, privaat gefinancierde, snel groeiende vereniging. De HollandBIO achterban is een afspiegeling van de sector: van start-ups, het midden- en kleinbedrijf tot grote bedrijven, actief in gezondheid, voeding of biobased economy. Onze activiteiten bestaan uit belangenbehartiging, de organisatie van netwerkactiviteiten, diverse ledenservices en PR. Lees de HollandBIO Highlights voor een overzicht van onze activiteiten in 2017

HollandBIO draagt bij aan het succes van de sector door meer dan 170 bedrijven te verenigen en te ondersteunen. Dankzij een sterk en hecht biotech cluster, kan Nederland op alle fronten profiteren van de waarde van biotech.

Bureau

Het HollandBIO bureau

Het bureau van HollandBIO organiseert netwerkactiviteiten, verzamelt en analyseert informatie over biotech, staat namens de sector de pers te woord en zorgt ervoor dat de Nederlandse biotechindustrie gehoord wordt in Den Haag.

De enthousiaste bureaumedewerkers van HollandBIO staan altijd voor de leden klaar. Wil je van gedachten wisselen over een actueel thema, ben je op zoek naar specifieke biotech informatie, of heb je gewoon zin om een kop koffie te komen drinken: neem gerust contact met hen op!

 

Annemiek Verkamman

Irma Vijn

Fabian Pruissen

Britt van de Ven

Wieteke Wouters

Timen van Haaster

Nicole Schönherr

Leonie White-Scholten

Annemiek Verkamman

Over de mogelijkheden van de Nederlandse life sciences industrie raakt Annemiek niet uitgesproken. Zo zijn er, volgens Annemiek, tal van ontwikkelingen in de biotechnologie die bijdragen aan een betere gezondheid in Nederland. Helaas is dit beeld nog niet bij iedereen goed genoeg bekend: “Onbegrijpelijk dat bijvoorbeeld vaccins niet veel positiever in het daglicht staan.” Annemiek wil hier vanuit HollandBIO verandering in brengen. Haar functie is algemeen directeur. Naast het algemene management is Annemiek ook verantwoordelijke voor de medische biotechnologie binnen HollandBIO.

Als Annemiek niet mensen aan het overtuigen is van de mogelijkheden van biotech, fietst ze met haar dochters in de bakfiets door Leiden.

Telefoonnummer

070-833 1333

Irma Vijn

HollandBIO is op veel dossiers actief. Voor deze dossiers is Irma inhoudelijk verantwoordelijk. Zij faciliteert de werkgroepen en expertcommissies waar leden actuele zaken bespreken. “Het nauwe contact met leden, maar vooral ook met de overheid en politiek is erg belangrijk”.

Wanneer Irma niet discussieert over klinisch onderzoek, GMO zaken, dierproeven of één van de andere dossiers dan is ze graag aan het wandelen, fietsen of klimmen in de natuur.


Telefoonnummer

070-833 1333

Fabian Pruissen

Bij HollandBIO zet Fabian zich in voor een sterk innovatieklimaat. Zijn ervaring bij ZonMw, de Nederlandse financier van gezondheidsonderzoek en zorginnovatie, komt daarbij mooi van pas.

“Een van de belangrijkste bottlenecks voor biotech bedrijven is het aantrekken van financiering. Daar valt echt een wereld te winnen! Als bedrijven sneller financiering kunnen realiseren, profiteert de maatschappij ook sneller van hun innovaties.”

Telefoonnummer

070-833 1333

Britt van de Ven

De ontwikkelingen in de biotech industrie volgen elkaar sneller op dan ooit. Dit maakt het des te belangrijker om ervoor te zorgen dat producten en diensten op een efficiënte manier in de samenleving geïntegreerd worden.

“Door met bedrijven in gesprek te gaan en uitdagingen gezamenlijk te tackelen draag ik graag mijn steentje bij aan het verbeteren van de mogelijkheden voor de Nederlandse biotech industrie”.

Telefoonnummer

070-833 1333

Wieteke Wouters

De leden van HollandBIO ontwikkelen baanbrekende producten die de wereld gezonder en duurzamer maken. Ook leveren ze een belangrijke bijdrage aan de Nederlandse economie. Wieteke steekt haar liefde voor biotech niet onder stoelen of banken. “HollandBIO geeft biotech innovaties het podium dat ze verdienen.” Samen met haar collega’s en de bedrijven zet ze zich in om kansen te verzilveren en knelpunten weg te nemen. Want de sector heeft zoveel moois voor de maatschappij in petto!

Als Wieteke niet aan het werk is, zorgen haar kinderen ervoor dat ze zich nooit verveelt.

Telefoonnummer

070-833 1333

Timen van Haaster

Bij HollandBIO zet Timen zich als Adviseur Public Affairs in om verschillende onderwerpen op de agenda te krijgen en te houden in Den Haag. Denk aan een sterk innovatieklimaat, ruimte voor baanbrekende vaccins en medicijnen of aanstormende technologische mogelijkheden.

“De biotech sector in Nederland groeit in een snel tempo. Dat leidt tot allerlei mogelijkheden en uitdagingen als het gaat om wet- en regelgeving. Samen met collega’s en bedrijven werk ik graag aan oplossingen om de belangen van de sector zo goed mogelijk te behartigen.”

Telefoonnummer

070-833 1333

Nicole Schönherr

Om de Nederlandse life sciences sector bij elkaar te brengen, organiseert HollandBIO verschillende evenementen waar (potentiele) leden elkaar kunnen ontmoeten. Nicole zorgt ervoor dat alles tiptop geregeld is.
'Niet alleen de inhoud, maar ook de locatie en sfeer op een evenement is essentieel'.

Naast haar werk is Nicole ook een Crossfit diehard.

Telefoonnummer

070-833 1333

Leonie White-Scholten

Telefoonnummer

070-833 1333

Bestuur

Het HollandBIO Bestuur

Het HollandBIO bestuur is een afspiegeling van de HollandBIO achterban en bestaat uit de volgende bestuursleden:

Markwin Velders

Vice President Operations Europe Kite Pharma, Voorzitter

Joep Rijnierse

Medical Director Amgen

Carine van den Brink

Attorney at law, Axon Advocaten

Erik van den Berg

CEO AM-Pharma

Leo Melchers

Head Licensing Syngenta

Marc Kaptein

Country Medical Director Pfizer

Martine van Vugt

Senior Vice President Strategic Initiatives Genmab

Michiel van Eijk

CSO KeyGene

Bas Reichert

CEO Baseclear