← #events

LifetecZONe round table ‘What about business in 2021′ vanuit Pivot Park

Van derden

03/11/20


Vier leidinggevende ondernemers van lifetec-bedrijven in Zuid-Nederland praten een uur informeel met elkaar over hun bedrijf en product op het Pivot Park in Oss. Dit is een toonaangevende locatie in Europa voor innovaties in geneesmiddelenontwikkeling, met specialisaties in immunologie, oncologie en celtherapie.

Je kunt de discussie online gratis volgen door je hier aan te melden.

 

DEELNEMERS

Nico Stam, Managing Director & VP Research EU Acerta Pharma

Nico heeft meer dan 25 jaar ervaring in de farmaceutische industrie en bekleedde leidinggevende posities in bedrijfsontwikkeling en licentieverlening, R & D-portfoliobeheer, strategie, onderzoek naar fusies en overnames en R & D bij respectievelijk Merck & Co, Schering-Plough en Organon.

In januari 2018 trad hij toe tot Acerta Pharma als Vice President Research Europe & Site Head van Acerta’s R & D-site in Nederland. Acerta Pharma houdt zich bezig met kankermedicatie. Een van hun gecertificeerde producten is de de BTK-remmer Acalabrutinib (CALQUENCE®).

Nico behaalde een MSc-graad in Scheikunde en een PhD in Immunologie / kankeronderzoek aan de Vrije Universiteit Amsterdam en het Nederlands Kanker Instituut. Bovendien heeft hij een Master in Business Administration (MBA) en is hij een Certified Licensing Professional (CLP ™).

 

Sander van Asbeck, CEO , Founder Mercurna en RiboPro    

Mercurna ontwikkelt sinds 2016 messenger RNA (mRNA) gebaseerde therapieën. Met hun gepatenteerde mRNA-de-immunisatie, op nanodeeltjes gebaseerde afgifte en op peptide gebaseerde targeting-technologieën, zijn ze bezig met de ontwikkeling van precisiegeneesmiddelen.

Op basis van dezelfde technologie, is Sander met collega’s dit jaar een spinoff van Mercurna gestart genaamd RiboPro. RiboPro is een dienstverlener die hoogwaardige, krachtige RNA-producten produceert die worden gebruikt als onderzoeksinstrumenten en therapeutica.

Tevens is Sander is aan het promoveren aan de Radboud Universiteit Nijmegen op het ontwikkelen van verschillende geneesmiddelen op basis van poly-nucleotide API’s en het ontwikkelen van verschillende vehikels voor medicijnafgifte voor orgaan-gerichte afgifte van poly-nucleotiden.

Sander zegt: “Het is onze missie om de volgende generatie (nano) medicijnen te ontwikkelen met weinig bijwerkingen en hoge werkzaamheid. Ons nanodeeltjesplatform belooft precies dit; het gebruikt orgaan- of cel-targeting om bijwerkingen te voorkomen en het gebruikt mRNA, de software van het lichaam, om ziekten te behandelen met een ongekende doeltreffendheid.”

 

Wenny Raaijmakers, Plant Manager Oss Pharmaceuticals bij MSD Nederland

Nu nog lokatiedirecteur  van MSD Nederland, maar binnenkort directeur van de beoogde Organon-vestiging in het centrum van Oss met 1100 medewerkers.

De ambitie van Organon is om koploper te worden op het gebied van vrouwengezondheid.
Wenny studeerde Technische bedrijfskunde aan de Technische Universiteit in Eindhoven en promoveerde op het gebied van Operations Management. In 1999 kwam ze bij Organon in Oss (sinds 2009 MSD) werken. Ze was twee jaar locatiedirecteur van de productie van MSD in Haarlem en keerde in april 2018 terug naar Oss. Daar heeft ze de afgelopen jaren leidinggegeven aan alle afdelingen voor de productie van tabletten, steriele producten (zoals infuusvloeistoffen en vruchtbaarheidsbehandelingen) en moderne anticonceptiemiddelen, zoals anticonceptieringen en anticonceptiestaafjes.

“21 Jaar geleden ben ik in Oss bij het bedrijf begonnen en ik ben ontzettend trots op onze lange geschiedenis hier. Er werken gepassioneerde, kundige en toegewijde mensen, die zich nog steeds verbonden voelen met het oude Organon”, vertelt Wenny Raaijmakers.

 

Alexander Willemse, CEO Bio Connection  

Kleine biofarmaceutische bedrijven kunnen terecht bij BioConnection wanneer ze hun nieuwe productformuleringen voor klinische proeven willen produceren volgens de Europese EMA- en Amerikaanse FDA-normen. Het gaat om nieuwe medicijnen die als steriel worden geproduceerd, injecteerbare vloeistoffen die zijn vervaardigd in vloeibare of gevriesdroogde injectieflacons of vloeibare ampullen, spuiten of Blow-fill seal-packs.

Alweer 12 jaar is Alexander CEO van BioConnection. “Wat BioConnection heeft meegemaakt in haar twaalfjarig bestaan leest als een spannend boek. Ons lot stond een paar keer op het spel, maar we hebben het overleefd en we groeien nog steeds ”, zegt Alexander Willemse.

 

Moderator: Joep Welschen, Teammanager Ecosystemen en Publiek Private Samenwerking en senior adviseur KplusV en programma directeur MedtechPartners

Joep houdt zich het liefste bezig met het creëren van economische waarde en maatschappelijke impact door het bouwen van sterke triple en quadruple helix samenwerkingen om innovatie te versnellen gebaseerd op de behoefte uit de markt en met behulp van effectieve kennisoverdracht in met name de sectoren Life Sciences & Health, Tech, Duurzaamheid en Media. Daarnaast is Joep al jaren zeer betrokken bij het begeleiden van startups en scale-ups; direct en als expert partner van programma’s als MedtechPartners, PIM NH, Start-Up Network Amsterdam en Ready2Scale en als oud-oprichter van incubator en investeringsfonds IncPlus.

Sidekick:  Ria Hein, voorzitter van LifetecZONe en Programmamanager Life Tech BOM Business Development & Foreign Investments