← Alle events

Toekomstproef – de toekomst van proefdiervrij onderzoek

Van derden

18/11/22


Hoe ziet de toekomst van proefdiervrij onderzoek eruit, wie zijn die onderzoekers van de toekomst?

De toekomst van de wetenschap is mensgericht, maar vooral zónder proefdieren. Ontmoet de wetenschappers die dit mogelijk gaan maken en ontdek welke wetenschapper het meest toekomstproof is.

Hoe ziet de toekomst van proefdiervrij onderzoek eruit? En vooral: wie zijn die onderzoekers van de toekomst? Kom luisteren naar interessante sprekers uit en over de proefdiervrije wetenschap, ontdek wie de winnaar is van de Hugo van Poelgeestprijs en ga met elkaar in gesprek tijdens de borrel van het Toekomstproef-event van Proefdiervrij. Samen gaan we kijken naar de toekomst van de wetenschap waarin menselijke onderzoekmodellen de norm zijn. Want waarom op dieren experimenteren als het ook anders kan?

Programma

14.30 – 15.00 Inloop en registratie

15.00 – 15.15 Welkom

15.15 – 16.00 Panel over de toekomst van proefdiervrij onderzoek

16.00 – 17.00 Uitreiking Hugo van Poelgeestprijs

17.00 – 18.00 Borrel

Toekomstproef is een event voor donateurs, relaties en partners van Proefdiervrij, en andere geïnteresseerden. Om het event te bezoeken is van te voren aanmelden verplicht.

Hugo van Poelgeestprijs

De Hugo van Poelgeestprijs is een wetenschappelijke prijs voor excellent, proefdiervrij onderzoek in de levenswetenschappen. In het verleden werd de prijs eens in de vier jaar uitgereikt door de stichting Bouwstenen voor Dierenwelzijn. Sinds 2019 zit Stichting Proefdiervrij in de organisatie en wordt de prijs eens in de twee jaar uitgereikt. Daarbij focussen zij zich nu op de nieuwe generatie wetenschappers, om hen te inspireren te blijven werken met proefdiervrije modellen.

Afbeelding van Toekomstproef
Kaart wordt geladen...