← Alle events

TEDxEindhoven 2019 Salon: Moonshots for Healthcare

Van derden

13/06/19


Op donderdag 13 juni 2019 nemen vier zorgprofessionals ons mee in hun visie op de toekomst van de zorg tijdens het TEDxEindhoven 2019 Salon: Moonshots for Healthcare. Dit event wordt georgansieerd door TEDxEindhoven in samenwerking met Pfizer. De Talks variëren van ontwikkelingen betreffende dokter-patiëntrelaties tot aan het verbeteren en verlengen van onze levensverwachting door het aanpassen van ons eetpatroon. Daarnaast zal een aantal van deze professionals stilstaan bij de meer emotionele en humane kant van de zorgsector, of juist het gebrek daaraan.

De sprekers

Vol trots presenteren wij aan u de sprekers van het TEDxEindhoven 2019 Salon: Moonshots for Healthcare evenement:

Art Vreugdenhil
In zijn werk als internist-oncoloog in het Maxima Medisch Centrum Eindhoven gaat Art Vreugdenhil steeds op zoek naar een gezonde balans tussen wat de patiënt wil en wat mogelijk is. Tijdens zijn TED Talk deelt hij zijn ervaringen uit de praktijk en bevindingen uit het onderzoek naar de behoefte van mensen met kanker aan gezamenlijke besluitvorming tijdens hun behandeltraject.

David Khayat
Eén vijfde van alle gevallen van kanker is gerelateerd aan een slecht eetpatroon, stelt de Parijse Professor Khayat: dé autoriteit op het vlak van kanker en kankerpreventie, die zich baseert op meer dan 30 jaar wetenschappelijk onderzoek.

Susanne Baars
Nog geen 30 jaar oud en nu al wordt Suzanne Baars de Nederlandse Koning van het DNA genoemd. Suzanne, een buitengewoon goede tech-innovator en expert op het gebied van genetica, is een vrouw met een missie. “Mijn doel is om levens te redden door universele toegang te creëren tot levensreddende kennis.”

Warner Prevoo
Na 16 jaar werkzaam te zijn geweest als interventie radioloog, bevond Warner Prevoo zich aan de andere kant van het spectrum. De diagnose uitgezaaide longkanker veranderde zijn leven. Hij was niet langer de dokter, maar de patiënt. Op 13 juni zal Warner vertellen hoe deze ervaring zijn visie op arts-patiëntrelatie heeft veranderd.

Paneldiscussie
Een panel van deskundigen blikt terug op de Talks en gaat met elkaar is gesprek over de toekomst van de zorg. Het panel bestaat uit Anupam Nayak, Chief Operations Officer at Eindhoven Medical Robotics, Tommie Niessen, verpleegkundige en zorgblogger en Paul Mommen, Oncology Lead Pfizer Nederland.

Meet start-ups

Tijdens de netwerkmomenten kunnen de aanwezigen tevens kennismaken met diverse medische en technologische start-ups.

Praktische Informatie:  

Datum: 13 juni 2019

Locatie: Kazerne, Paradijslaan 2-8, 5611KN, Eindhoven

Tijd: 13:00 – 18.00 uur

Aanmelden: via deze link

Kaart wordt geladen...