← Alle events

Take a Seed

Van derden

18/05/21


Wist je dat Nederlandse grasrassen zó goed werken bij het weren van vogels rond start- en landingsbanen, dat steeds meer Europese vliegvelden dit gras inzaaien? Een mooi voorbeeld van de innovatiekracht van Nederlandse tuinbouwers en veredelaars! Meer weten? Meld je vandaag nog aan voor de online talkshow Take a Seed.

Veel belangstellenden hebben zich inmiddels al geregistreerd voor Take a Seed, dé online talkshow van het jaar, georganiseerd door Plantum. Ook u kunt 18 mei 2021 live meekijken! Aanmelden kan vanaf vandaag via dit formulier.

Programma
Planten zijn de basis van ons leven. Het is fascinerend hoe we steeds meer te weten komen hoe ze functioneren en hoe ze ons ten dienste staan. Innovatie rond planten levert ook veel vragen op.

Op het scherpst van de snede voelt host Jeroen Pauw, topjournalist en omroepman van het jaar 2019, zijn gasten aan de tand. Samen met side kick Sabine Scharwachter, voorzitter van DWARS, de onafhankelijke jongerenorganisatie van GroenLinks. Met vooraanstaande politici, wetenschappers, NGO’s en opiniemakers wordt gesproken over plantenveredeling, innovatie, plantgezondheid, duurzaamheid en klimaat. Gasten aan tafel zijn o.a. hoogleraar ecologie Louise Vet, hoogleraar microbiologie John van der Oost, PvdA Tweede Kamerlid Joris Thijssen, Manager Economie & Innovatie VNO-NCW en MKB Nederland Thomas Grosfeld en Cora van Nieuwenhuizen, minister van Infrastructuur en Waterstaat.

Ook tijdens de talkshow: politici vertellen over hun fascinatie voor planten, reporter en cabaretier Tiemen Smit gaat op bezoek bij twee veredelingsbedrijven en patron cuisinier Soenil Bahadoer van Restaurant de Lindehof kookt met eetbare planten. De hele uitzending wordt omlijst met verschillende muzikale intermezzo’s.

Als het gaat om plantenveredeling en innovatie is Nederland dé pionier. Wij zijn als uitvinder, verbeteraar of producent betrokken bij zo’n 40% van de wereldwijd verhandelde zaden van groenten, aardappelen, sierplanten en grassen. Dit is goed voor een exportwaarde van € 3,4 miljard. De sector telt alleen al in ons eigen land meer dan 12.000 mensen. Leuk om te weten: vier op de tien gezonde hapjes – waar ook ter wereld – komen uit ónze keuken. Meer weten? Meld je vandaag nog aan voor de online talkshow Take a Seed.

Meer informatie: bezoek de Plantum-website