← #events

Symbiosis Symposium

Van derden

28/09/23


Een dag die lucht geeft. Waar je uit je bubbel stapt en op een constructieve manier kan reflecteren op je eigen systeem, nieuwe ideeën opdoet hoe je in symbiose met de natuur samenwerkt en de netwerken rond BlueCity ontmoet.

Symbiosis symposium is de jaarlijkse ontmoetingsplek voor iedereen die zich bezighoudt met de circulaire economie. Samen met ondernemers, bioniers, ontwerpers, partners, investeerders en onze sprekers leggen we het samenwerken met de natuur onder de loep. We nemen de lange termijn als uitgangspunt en leggen deze naast de lat van ondernemerschap, klimaatrechtvaardigheid en het verbeteren van de gehele biosfeer door juist superlokaal te handelen. Hoe kunnen we inspiratie putten uit de generaties voor- en na ons? Hoe verandert de wereld als we de natuur rechten geven? Hoe veranker je lange termijn denken in je bedrijf? Hoe kunnen we nieuwe manieren van financiering vinden om bedrijven die binnen de planetaire grenzen ondernemen volop kans te geven? Kan geld nieuwe ambachten opzetten? Kortom; hoe kun je als bionier, gevestigde orde, denker, investeerder en doener bijdragen aan de radicale verandering die nodig is? 

In een programma van 11:00 tot 18:00 uur vol keynotes, deepdives, zoom-outs, tours en proefsessies doe je mee en ontdek je nieuwe projecten, spreek je oude bekenden en nieuwe partners en ga je gegarandeerd naar huis met een hoofd vol verse ideeën. Je kunt een Symbiosis ticket boeken met of zonder lunch. Tickets kosten €35 (entree) of €50 (entree + lunch).

Ritme van de dag

Tijdens de start van Symbiosis brengt Iddo Drevijn je op verrassende wijze terug naar het hier en nu zodat je goed aan een dag vol nieuwe indrukken kunt beginnen. Dus pak een koptelefoon en dompel je onder!

In het plenaire ochtendprogramma laten we drie inspirerende keynote sprekers aan het woord die vanuit eigen visie hun natuurlijke toekomst laten zien. Journalist Wouter van Noort (NRC, Future Affairs) zal op geheel eigen wijze de sprekers interviewen. Klimaatactivist Chautuileo Tranamil zal spreken over intergenerationeel denken en klimaatrechtvaardigheid. Ondernemer en impact investor Wouter Veer probeert sinds 2014 een brug te slaan tussen de oude economie en een nieuwe – duurzame, regeneratieve, inclusieve – economie. Hoe gaat het? De nieuwe Denker des Vaderlands Marjan Slob wil met meer aandacht voor ruim denken onze beelden van de natuur verkennen.

Duik er diep in en zoom even uit

Echte verandering begint met begrip van andermans perspectief. In het middagprogramma kun je je onderdompelen in de deep dives en zoom outs; sessies waarin verschillende pioniers en instanties hun producten, ideeën, uitdagingen en hulpvragen met je delen en kun je zelf aan de slag. Hoe kun je ondernemen als de natuur rechten krijgt? Op welke manier zou Rotterdam, of de wereld in totaal, eruitzien als we haar zouden zien als Nationaal park? Hoe kun je financiering vinden voor een bedrijf wat niet groei als basis heeft? Kies uit de 9 deepdives en zoom outs en laat je inspireren!

  • Zoom out – ceremonie/ Chautuileo Tranamil
  • Zoom out – Bureau Stadsnatuur en Heijmans/ Ontwerpsessie Nationaal Park Rotterdam
  • Zoom out – Ga mee op pad/ Iddo Drevijn
  • Deep dive – Nieuwe financieringsmodellen/ Sabine Biesheuvel

Lunchen en netwerken in het golfslagbad

Misschien kom je met een idee naar Symbiosis. Of een vraag. Op de infomarkt vind je de ondernemers en partners van BlueCity en kun je je circulaire ondernemingsvragen stellen. Zeker weten dat je hier iets vindt wat je niet zocht. Je kunt er ook gewoon lekker even zitten en proeven van klimaatadaptieve gewassen en bodemverbeteraars bij Het Nieuwe Nassen. Je kunt je lunch vooraf reserveren. We houden niet van voedselverspilling.

Houd de website in de gaten voor meer info, tickets en het actuele programma 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie