← #events

RVS jaarconferentie: Terugdringen van de complexe ongelijkheid achter gezondheidsverschillen

Van derden

07/04/21


Graag nodigen wij u uit voor de online RVS jaarconferentie over het terugdringen van de complexe ongelijkheid achter gezondheidsverschillen! We zullen een advies over het terugdringen van gezondheidsachterstanden en een verhalenbundel over de gevolgen van een onzeker bestaan presenteren. Ook denken we graag samen met u verder over verschillende thema’s: o.a. de gevolgen van de coronacrisis en -maatregelen, ruimte voor ontmoeting en bestaansonzekerheid.

Programma

14:00  Inloop
14:15  Opening door Jet Bussemaker die terug- en vooruitblikt op het samenleven met corona en waarom we een sociaal vaccin nodig hebben.
14:25  Presentatie ‘Gezichten van een onzeker bestaan’, een verhalenbundel over bestaansonzekerheid. Dagvoorzitter Pieter Hilhorst gaat in gesprek met 1 van de ‘gezichten’.
14:50  Workshops en mini-colleges. Denk met ons mee in 1 van de volgende workshops over recente adviezen van de RVS:

  • Bestaansonzekerheid: oorzaken en de gevolgen voor gezondheid
  • Mens en maatschappij: het ideale toekomstscenario
  • Ruimte maken voor ontmoeting
  • Serie mini-colleges over twee van onze recente publicaties: ‘De coronacrisis als katalysator van bestaansonzekerheid’ en ‘Lokale en regionale preventie: gezondheidsverschillen voorbij?’

16:00  We verwelkomen u graag in de paneldiscussie ‘Aanpak gezondheidsachterstanden: wat kunt u doen?’. In ons nieuwe advies delen we onze aanbevelingen voor eerlijke kansen op gezondheid en welzijn. Raadsleden Pieter Hilhorst en Erik Dannenberg gaan samen met u in gesprek met Marco Pastors, Wanda de Kanter en Samantha Dinsbach over de landelijke en regionale aanpak van gezondheidsachterstanden.

Deelnemen

We kijken er naar uit u te verwelkomen op 7 april. Zeker nu we elkaar minder vanzelfsprekend tegen het lijf lopen, heeft de RVS uw input hard nodig. Bekijk het programma en meld u aan.