← Alle events

Life Sciences & Health | Boston

Van derden

17/07/19 -
19/07/19


Aanmelden kan tot en met 15 april

Wilt u zakendoen of kennis opdoen over Life Sciences & Health, Robotics/AI of Climate Resilience in Boston, de hoofdstad van de Amerikaanse staat Massachusetts? Ga dan van 17 tot en met 19 juli mee met de economische missie in aanwezigheid van minister-president Mark Rutte, minister voor Medische Zorg en Sport, Bruno Bruins en de watergezant Henk Ovink. Rijksdienst voor Ondernemen organiseert deze handelsmissie in samenwerking met Task Force Health Care en zakelijk missieleider Hans de Boer, voorzitter van VNO-NCW. 

Boston geldt als wereldwijde hoofdstad voor onderzoek en innovatie op het gebied van life sciences. 18 van ’s werelds 20 grootste biotechbedrijven zijn in en rond de stad gevestigd, net als alle 10 grootste bedrijven in medische hulpmiddelen en producten. Vanuit organisaties zoals het Massachusetts Life Sciences Center en het Massachusetts eHealth Institute speelt de staat een cruciale rol in het ondersteunen en financieren van onderzoek en regionale kleine tot middelgrote bedrijven in de sector.

Medische sector Boston

De medische sector in Boston is zowel omvangrijk als zeer geavanceerd. 5 van de 6 top-onderzoeksziekenhuizen in de Verenigde Staten bevinden zich in deze stad. Onder andere het aan de Harvard Medical School verbonden Massachusetts General Hospital en het Brigham & Women’s Hospital.

Kansen voor Nederlandse ondernemers

De stad heeft het streven om niet alleen de best mogelijke zorg te leveren, maar ook om de stijging van de zorgkosten te beperken. Dit zorgt voor een grote belangstelling voor digitale innovaties in diagnose, behandeling en informatie-uitwisseling. Er liggen daarom veel kansen voor Nederlandse expertise in digitale oplossingen voor ziekenhuizen, artsen, patiënten en verzekeraars voor toepassingen in de zorgsector in Boston.

Registratie

Klik hier voor meer informatie en inschrijving voor de missie. Aanmelden kan tot en met 15 april. Het conceptprogramma wordt later bekend gemaakt.