← Alle events

Publieksdebat over coronavaccins op 8 december

Van derden

08/12/20


Wanneer wordt het eerste coronavaccin goedgekeurd voor Europa? Hoe zit het met eventuele bijwerkingen? En zijn er intussen ook medicijnen die iets doen tegen COVID-19? Deze en andere vragen komen aan de orde tijdens een online publieksdebat op 8 december!

Dit debat wordt georganiseerd door de Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen (VIG), de brancheorganisatie voor ruim veertig innovatieve geneesmiddelenbedrijven die een vestiging in Nederland hebben. Tijdens het publieksdebat, dat anderhalf uur duurt, beantwoorden vier deskundigen chatvragen van Nederlanders. Dagvoorzitter Anouschka Laheij legt haar eigen vragen én de chatvragen voor aan een panel.

Panel

Het vierkoppig panel bestaat uit Hanneke Schuitemaker (hoofd vaccinontwikkeling bij Janssen), Andrea Evers (hoogleraar gezondheidspsychologie aan de Universiteit Leiden), Marc Bonten (arts-microbioloog bij UMC Utrecht) en Marc Kaptein (medisch directeur Pfizer).

In gesprek

Het is voor het eerst dat de VIG een dergelijk event organiseert. Achterliggend idee is dat de geneesmiddelensector vaker en intensiever in gesprek wil gaan met de Nederlandse samenleving, om kennis uit te wisselen en eventuele misverstanden uit de weg te ruimen. Miljoenen Nederlanders gebruiken dagelijks medicijnen en zien nu met veel belangstelling uit naar nieuwe coronavaccins en -medicijnen. Vanwege de coronamaatregelen wordt het een volledig digitale bijeenkomst.

Aanmelden

Dit live event vindt plaats op dinsdagavond 8 december, van 19.30 tot 21.00 uur. Het debat is gratis en toegankelijk voor álle Nederlanders. Attendeer hier dus vooral familieleden, buren en vrienden op! Aanmelden kan via onderstaande link. Deelnemers ontvangen kort voor het publieksdebat een linkje. Meer info volgt binnenkort via de verschillende communicatiekanalen van de VIG.

Aanmelden voor publieksdebat 

Video: dagvoorzitter Anouschka Laheij