← Alle events

Programmabijeenkomst ‘Sneller & beter van lab naar patiënt’

Hollandbio

25/09/18


Deze Programmabijeenkomst is alleen toegankelijk voor leden van HollandBIO. Heb je vragen over de bijeenkomst of over het programma ‘Sneller & beter van lab naar patiënt’, neem dan contact op met HollandBIO’s Angelique, de programmamanager van dit programma. Ben je nog geen lid van HollandBIO en wil je toch bij de Programmabijeenkomst aanwezig zijn? Klik hier voor meer informatie over het lidmaatschap.

Geneesmiddelenontwikkeling duurt lang, is kostbaar en risicovol. Het moet sneller, en het moet beter. Met het programma ‘Sneller & beter van lab naar patiënt’ maken we werk van oplossingen waarbij gezondheidswinst, innovatie en betaalbaarheid hand in hand gaan.

Tijdens de Programmabijeenkomst praten we je natuurlijk allereerst bij over HollandBIO’s recente activiteiten. We geven een overzicht van de behaalde resultaten van het afgelopen half jaar en brengen jullie op de hoogte van de plannen voor de komende periode.

Na de pauze zoomen we in op de geneesmiddelenvisie van minister Schippers. In opdracht van het Ministerie van VWS wordt momenteel een tussentijdse evaluatie uitgevoerd van deze visie. HollandBIO heeft uiteraard deze evaluatie ingevuld. Daarbij is handig van de gelegenheid gebruik gemaakt om enerzijds de knelpunten in de visie nogmaals te benadrukken en anderzijds de oplossingen vanuit het Sneller & beter programma opnieuw aan te dragen als alternatieven voor de door minister Schippers opgelegde maatregelen.

Met deze evaluatie in het achterhoofd gaan we tijdens de bijeenkomst samen aan de slag met het ontwikkelen van een nieuwe geneesmiddelenvisie. Dit is je kans om mee te denken over maatregelen die er wel toe bijdragen dat geneesmiddelen snel bij de patiënt komen tegen aanvaardbare kosten. Mis het niet en werk mee!

Praktische informatie

  • Datum: dinsdag 25 september
  • Tijd: 13.00 – 17.00 uur met aansluitend borrel
  • Locatie: HollandBIO, Laan van Nieuw Oost-Indië 131
  • Aanmelden voor deze Programmabijeenkomst ‘Sneller & beter van lab naar patiënt’ kan via de persoonlijke uitnodiging die je per mail hebt ontvangen. Ben je lid en heb je onverhoopt geen bericht ontvangen? Laat het weten aan HollandBIO’s Angelique, programmamanager ‘Sneller & beter’, zodat zij je alsnog kan uitnodigen.

Sneller & Beter

Meer informatie over het programma ‘Sneller & beter van lab naar patiënt’ vind je op de programmapagina.

Kaart wordt geladen...