← Alle events

Praat mee-sessie Data(-infrastructuur)

Hollandbio

13/01/22


Wanneer?            13 januari 15:00-17:00u
Waar?                   Online event
Voor wie?            HollandBIO-leden kunnen zich hier registreren

Een nationale data-infrastructuur is wat HollandBIO betreft een essentiële randvoorwaarde voor een goed functionerend zorgsysteem. Zonder data-infrastructuur blijft onze ambitie om mensen van gezondheid op maat te kunnen bedienen een utopie. We gebruiken data namelijk om vast te stellen wat iemand heeft, met welke behandeling deze persoon het beste af is en om te bepalen of deze behandeling effect geeft. En als er nog geen behandeling is, ontwikkelen we deze in een proces dat opnieuw bergen aan data oplevert.  

Op dit moment blijft de volle potentie van alle data die we genereren in de zorg nog onderbenut, omdat iedereen op zijn eigen eilandje opereert. Onze zorgdata is compleet versnipperd. Legio aan initiatieven proberen hier een einde aan te maken, elk vanuit een eigen invalshoek: Goed Gebruik Geneesmiddelen, de Juist Zorg op de Juiste Plek, Versnellingsprogramma Informatie-uitwisseling Patiënt en Professional, Regie op Registers… 

Om de basis te leggen voor een lerend zorgsysteem, waarin data de voedingsbodem kan vormen voor disruptie, moeten we data beter samenbrengen. En hier komt Health-RI om de hoek kijken. Eerder dit jaar ontvingen zij 69 miljoen euro uit het groeifonds om snel de volgende stappen te zetten om gezondheidsdata beter toegankelijk te maken voor gezondheidsonderzoek én innovatie. 

Op donderdagmiddag 13 januari tussen 15:00 en 17:00 uur praten we je graag bij over HollandBIO’s visie en ambitie rond data. Ook Health-RI geeft een toelichting. Daarna willen we vooral input van onze leden ophalen: waar lopen jullie op het vlak van data tegenaan? Wat is er nodig om de knelpunten aan te pakken? En wat kan het bedrijfsleven voor een data-infrastructuur betekenen? 

Registreer je hier – maar let op! – deze sessie is alleen toegankelijk voor HollandBIO-leden.