← #events

Nieuwspoort bijeenkomst klinisch onderzoek

Van derden

19/06/19


Klinisch onderzoek: vijf ambities

Hoe wordt Nederland Europees koploper?

Nederland koploper in Europa qua klinisch onderzoek! Dat is de ambitie die centraal staat tijdens deze bijeenkomst van Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen, woensdag 19 juni in Perscentrum Nieuwspoort (Den Haag).

Potentie benutten
Een sterk klinisch onderzoeksklimaat leidt tot snellere toegang tot innovatieve behandelingen voor Nederlandse patiënten. Bovendien versterkt dat het vestigingsklimaat. Ons land heeft de potentie om op het gebied van klinisch onderzoek tot de top van Europa te behoren. Met de komst van de EMA naar Amsterdam staat Nederland extra in de spotlights. Dit brengt nieuwe maatschappelijke en economische kansen met zich mee. Daarom is dit hét moment om samen vast te stellen hoe we die potentie ten volle gaan benutten.

Vijf adviezen
Tijdens deze meeting geven vijf opinieleiders vanuit verschillende perspectieven een advies. Vervolgens vindt er een paneldiscussie plaats met Tweede Kamerleden Joba van den Berg en Arno Rutte en twee experts op het gebied van klinisch onderzoek. Hierbij komt de rol van de politiek nadrukkelijk aan de orde.

Programma

  • 11.30-12.00 Inloop met lunch
  • 12.00-12.05 Introductie – Gerard Schouw (directeur Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen)
  • 12.05-12.20 Belang voor Nederlandse ziekenhuizen – Carla van Herpen (hoogleraar Rare Cancers Radboud UMC)
  • 12.20-12.35 Perspectief vanuit internationaal bedrijf – Paul Korte (directeur Corporate Affairs Janssen Pharmaceuticals)
  • 12.35-12.50 Medische invalshoek – Joep Rijnierse (Medisch Directeur Amgen)
  • 12.50-13.05 Relevantie voor patiënten – Rian Visser (Hematon)
  • 13.05-13.45 Paneldiscussie met vertegenwoordigers vanuit de Tweede Kamer: Joba van den Berg (CDA), Arno Rutte (VVD) samen met Henk Kamsteeg (Voorzitter DCRF) Bart Scheerder (Voorzitter ACRON), onder leiding van Gerard Schouw
  • 13.45 Afronding

 

Praktische informatie

Datum: woensdag 19 juni 2019
Locatie: Perscentrum Nieuwspoort, Lange Poten 10, Den Haag
Tijd: Vanaf 11.30 uur zal er een lunch worden geserveerd.
Aanmelden: Inschrijven kan via de website van de vereniging innovatieve geneesmiddelen.

Kaart wordt geladen...