← Alle events

mRNA-vaccins: een revolutie voor de geneeskunde

Van derden

20/01/21


In deze webinar zal Prof. dr. Niek Sanders (Universiteit Gent) de chemische samenstelling van mRNA-vaccins en hun werkingsmechanisme bespreken. Hij zal toelichten waarom de bijwerkingen van de covid-19 (mRNA-)vaccins als een noodzakelijk ‘kwaad’ moeten worden beschouwd. Actuele thema’s met betrekking tot de covid-19 mRNA-vaccins, zoals de (overdreven) bezorgdheid rond ernstige allergische reacties en Bell’s palsy, zullen ook aan bod komen. Een positief gevolg van deze covid-19 pandemie is dat het een revolutie in de geneeskunde heeft gestart waarbij mRNA-vaccins en (programmeerbare) mRNA-geneesmiddelen een prominente rol zullen spelen. Aan het einde van de webinar bespreekt Sanders deze futuristische visie met enkele concrete voorbeelden.

Prof. dr. Niek Sanders neemt jullie op woensdag 20 januari in vogelvlucht mee in de wereld van mRNA-vaccins. Hij behandelt daarin de volgende sleutelvragen:

1. Wat zijn mRNA-vaccins, hoe kunnen ze ons beschermen en wat zijn de bijwerkingen van de covid-19 mRNA-vaccins?
2. Wat zijn de chemische ‘geheimen’ achter mRNA-vaccins?
3. Zal de covid-19 pandemie een revolutie teweegbrengen in de moderne geneeskunde?

Na afloop van het webinar kun je zelf ook je vragen stellen. Je kunt gratis deelnemen aan het webinar via Zoom en YouTube. Via Zoom krijg je automatisch een deelnamelink en een reminder. Bij YouTube is dat niet geval, maar als je op de button ‘Aanmelden voor YouTube’ klikt kun je het webinar mét de YouTube link en een reminder in je agenda zetten.

Meer informatie en aanmelden